Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijunom do ubojice

Policija će provjeriti sve informacije koje dobije Klicina obitelj

Vinko Žuljević Klica ubijen je 3. svibnja 2015. u Sesvetama
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
28.03.2017.
u 18:06

MUP je znao da će obitelj Vinka Žuljevića Klice ponuditi nagradu od milijun kuna za informacije o ubojicama i organizatorima

Obitelj Vinka Žuljevića Klice, likvidiranog u klasičnoj “sačekuši” 3. svibnja 2015. u Sesvetama, obavijestila je policiju da će ponuditi novčanu nagradu od milijun kuna za sve korisne informacije o njegovoj smrti, potvrđeno je u MUP-u. Inače, policija je već ranije raspisala novčanu nagradu za informacije o Klicinu ubojstvu, no ona je znatno manja od ove koju nudi Klicina obitelj: iznosi 50.000 kuna.

U MUP-u se doznaje i da je policija ta koja bi trebala utvrditi vrijedi li milijun kuna informacija koju eventualno netko dojavi Klicinoj obitelji. Kako će taj protok informacija između policije i Klicine obitelji ići, nije baš najjasnije, a sve je još neobičnije kada se zna da je obavijest o novčanoj nagradi koju nudi obitelj ubijenog Žuljevića, došla na e-mail adrese novinara koji godinama prate rad MUP-a. Te se e-mail adrese nalaze u MUP-u i koriste se da policija svakodnevno na njih šalje novinarima informacije o svojim aktivnostima. Drugim riječima, moglo bi se zaključiti da je policija obitelji Žuljević “pomogla” i u distribuiranju njihove obavijesti medijima.

U cijeloj priči u oči upada i da je na obavijesti krivi datum Žuljevićeve smrti jer je on ubijen 2015., a ne 2014. A svakako su neobične i riječi na kraju: “Zlo nije samo čin onog tko ga realizira nego i onog tko ga je mogao spriječiti, a to nije učinio!” Jer te bi se riječi mogle shvatiti i kao upozorenje nekom bliskom obitelji i prijateljima Vinka Žuljevića, koji je možda nešto znao o planovima za likvidaciju, no nije ih spriječio. Drugim riječima, nije nemoguće da obitelj i prijatelji ubijenog Žuljevića, kroz potragu za korisnim informacijama koje bi mogle dovesti do Klicina ubojice, zapravo tragaju za “izdajnikom” u svojim redovima.

>> Tko je bio Vinko Žuljević Klica

>> Klica je u crkvu dolazio sam od nesreće u kojoj mu je poginuo otac

Komentara 5

JU
juma
20:30 28.03.2017.

Pogresan naslov. Prvo ide ubojstvom do miliona, pa tek onda milijunom do ubojice. To bi bio dijalekticki pristup u slucaju gospodina Vinke Zuljevica Klice.

DE
Demokrates
22:04 28.03.2017.

Moralna vertikala, stup društva i uzor generacijama koje dolaze. Domoljub također...

ZA
zadar1
20:47 28.03.2017.

a bio je prava postenjacina...uzoran građanin....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije