Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlouporaba položaja

Policajac vozaču nije naplatio kaznu, već si uzeo 50 eura

prometna policija,prometnik,lizalica
Marijan Sušenj/PIXSELL
10.06.2013.
u 16:39

Ivan Odmorek rekao je vozaču iz Slovenije kako je prebrzo vozio te mu slijedi 1000 kuna kazne. Slovenac je, smatra USKOK, bio spreman platiti, ponudio je 150 eura jer nije imao kune

Policajac PP Vrbanja Ivan Odmorek zaustavio je vozača iz Slovenije. Predočio mu je kako je prebrzo vozio svoju Toyotu. Kazna je za to, rekao mu je, tisuću kuna. Vozač je, tereti se, bio spreman platiti kaznu pa mu je ponudio 150 eura u protuvrijednosti jer nije imao kuna. No, Odmorek je, stoji u USKOK-ovoj optužnici, uzeo od njega 50 eura, stavio ih u svoj džep te ga pustio.

Slovenac se potom zaputio u policijsku postaju i prijavio ga. Zbilo se to 7. kolovoza prošle godine. Zbog zlouporabe položaja i ovlasti, Odmoreku je u ponedjeljak počelo suđenje na Županijskom sudu u Osijeku. Ne osjeća se krivim, a na radnom je mjestu u međuvremenu suspendiran. Je li Slovenac stvarno prebrzo vozio, nepoznato je.

Nije to prvi policajac koji je ove godine završio na optuženičkoj klupi osječkog suda zbog sumnje u “muljanje” s prometnim prekršajima. Iako nije imao brzinomjer, policajac PP Nova Gradiška Josip Tomašić uvjeravao je vozače da su prebrzo vozili te im je “prijetio” kaznama. No, pristajao je i na nagodbu. Za “naknadu” od 100 ili 200 kuna praštao im je prekršaje koje, stoji u USKOK-ovoj optužnici, nisu ni počinili. U džep je tako spremio ukupno 500 kuna. A čak i nije prometni policajac, nego temeljni.

>>Dvojica Slovenaca u Poreču nudila po 50 eura mita policajcima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije