Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhovni sud

Paravinji ukinuta presuda za ubojstvo Antonije Bilić!

paravinja
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
15.04.2014.
u 15:38

Vrhovni sud ukinuo je dio presude Draganu Paravinji koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić jer smatraju da je sudsko vijeće šibenskog Županijskog suda pogrešno utvrdilo činjenično stanje u tom dijelu presude

Draganu Paravinji, osuđenom na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva maloljetne Antonije Bilić, sudit će se ponovno nakon što je Vrhovni sud djelomično ukinuo presudu.

Potvrdila nam je to Ankica Giljanović, odvjetnica Dragana Paravinje, dodajući da očekuje uskoro novo suđenje.

– Vrhovni sud uvažio je žalbu – sve je što nam je rekla odvjetnica Dragana Paravinje. Vrhovni sud uvažio je žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, a navodno će mu opet suditi isto sudsko vijeće.

Odluku nam je potvrdio i Branko Ivić, glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku gdje je Paravinja osuđen.

– Zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja Vrhovni sud djelomično je prihvatio žalbu optuženog – kaže sudac Ivić. U pitanje se dovodi dio presude u kojem je Paravinja osuđen za pokušaj silovanja jer za to, tvrdi Vrhovni sud, nema dovoljno dokaza. Ako se u ponovljenom suđenju koje bi na sudu u Šibeniku moglo početi za mjesec dana ne dokaže ova točka optužnice, Paravinja bi umjesto za teško mogao biti osuđen za tzv. obično ubojstvo, za što je zapriječena manja zatvorska kazna, kaže Ivić.

Dragan Paravinja bio je osuđen na šest godina za pokušaj silovanja Antonije Bilić, za njezino ubojstvo dosuđeno mu je još 35 godina zatvora, a za pokušaj silovanja autostopistice pet godina. Na koncu su sve te kazne zbrojene i ujedinjene u maksimalnih 40 godina zatvora. Osim što je ukinuo dio presude koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić, Vrhovni sud je Paravinji za šest mjeseci umanjio petogodišnju kaznu za pokušaj silovanja autostopistice.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

FOTO: Duško Jaramaz/PIXSELL

>> Paravinja je kriv po svim točkama optužnice! Osuđen na 40 godina!

>> Paravinja već dva tjedna štrajka glađu – živi samo na vodi

>> Paravinji 'oprošteno' silovanje u Srbiji

Komentara 51

Avatar LiberalniAnarhist
LiberalniAnarhist
14:15 15.04.2014.

U ovoj državi samo je moguće bez kasnih problema osuditi ljude koji primjerice svom poslodavcu zbog neisplaćenih plaća u očaju otuđe Laptop!

AA
Aartur
14:31 15.04.2014.

A je li ima slobodne vikende, da li ima nož skriven u sobi i kvalitetnu medicinsku njegu? Poštuju li se njegova psihopatska prava?

BU
BubyZG
14:18 15.04.2014.

Bez namjere da procjenjujem da li je Paravinja kriv ili ne, Vrhovni sud očito smatra da je Županijski sud u Šibeniku loše odradio svoj posao, pa je istovremeno sa poništenjem presude trebao dati i otkaz svim sucima uključenim u "problematičnu" presudu ! "Očito" je da suci nižih sudova NE znaju svoj posao, pa u svjetlu smanjenja troškova državnih tijela, svima koji posao ne rade dobro treba dati otkaz. Ili možda Vrhovni nije dovoljno dobar ? Pa možda i Ustavni ... ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije