Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedočili M. Tuđman i I. Penić

Optužba za ubojstvo nema veze s Haagom

05.10.2015., Zagreb - Miroslav Tudjman dolazi na Zupanijski sud gdje bi trebao svjedociti u predmetu sudjenja Vinku Martinovicu Steli.
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
06.10.2015.
u 08:45

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Vinku Martinoviću Šteli, optuženom za ubojstvo Jasmine Đukić 1996. u Mostaru.

Miroslav Tuđman, bivši šef HIS-a i Ivan Penić, bivši ministar policije, svjedočili su jučer na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Vinku Martinoviću Šteli, optuženom za ubojstvo Jasmine Đukić 1996. u Mostaru.

Riječ je o ponovljenom suđenju, a njih su dvojica svjedočila o transkriptima sastanka iz Ureda predsjednika dr. Franje Tuđmana od 3. ožujka 1997. Prema obrani, iz tih transkripata vidljivo je da je ondašnji državni vrh žarko želio Štelu izručiti Haagu te smatraju da je upravo zbog te činjenice Štela i optužen zbog ubojstva. Tuđman i Penić u svojim iskazima kazali su da se sadržaja razgovora ne sjećaju, odnosno da su se prisjetili onog što se tada govorilo na sastanku nakon što su u Feral Tribunu pročitali transkripte koji su objavljeni u medijima. Penić je kazao da su u to vrijeme dobili neku dokumentaciju iz Haaga vezano za Štelu koju on, tvrdi, nije pročitao.

– Znam da je u veljači 1997. bio uhićen zbog ubojstva, no mislim da to nije imalo veze s Haagom, odnosno da interes RH nije bio da ga prikaže kao osobu koja čini druga djela od onih za koje ga Haag traži – kazao je Penić.

>> Štela će odgovarati za napad bejzbol-palicom 1996. u Mostaru 

>> Je li Štela bio žrtva zavjere državnog vrha kako bi ga se izručilo Haagu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije