Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25. godina mirne reintegracije RH

Ministrica Žalac: Moramo zajedno raditi za dobrobit građana kako bi opravdali žrtve rata

Obilježen Dan međunarodnog priznanja RH i obljetnica završetka mirne reintegracije
Foto: Branimir Bradarić
15.01.2017.
u 10:55

- Kroz Projekt Slavonija Vlada RH pokazuje da joj je Podunavlje važno i da smo okrenuti prema budućnosti i stvaranju novih radnih mjesta - kazala je Žalac

Polaganjem vijenaca i molitvom na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata danas je obilježeno 25. godina od Dana međunarodnog priznanja Hrvatske kao i 19. godina od završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u ustavno-pravne okvire Republike Hrvatske.

-To su velike i značajne obljetnice za Hrvatsku i Vukovarsko-srijemsku županiju i to moramo čuvati i njegovati. Kroz Projekt Slavonija Vlada RH pokazuje da joj je Podunavlje važno i da smo okrenuti prema budućnosti i stvaranju novih radnih mjesta. Moramo svi zajedno raditi puno za dobrobit svih građana kako bi opravdali žrtve i sjećanja na današnji dan, rekla je ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac.

 Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić rekao je nakon polaganja vijenca kako su stvoreni dobri temelji ali i da moramo graditi bolju Hrvatsku.

-Na istoku Hrvatske je teška situacija. Nadam se kako će ova Vlada RH definirane programe u Projektu Slavonija realizirati i stvoriti nova radna mjesta i već ove godine zaustaviti iseljavanje. Tijekom iduće godine očekujem poboljšanje kvalitete života, rekao je Galić.

Govoreći o obljetnici završetka mirne reintegracije Galić je rekao kako se to bila mudra odluka prvoga predsjednika RH Franje Tuđmana. Istakao je kako se radilo o teškom ali i uspješnom procesu  s kojim je spašeno mnogo ljudskih života. 

Komentara 3

MA
marijaqwer
13:19 15.01.2017.

Proces izumiranja Slavonije traje već dugo , ali se ubrzao posljednih 25 godina . Sve vrijeme vlast je imai hdz i nema nikakve nade da će hdz ili sdp zaustaviti odumiranje Slavonije.

OS
osica
19:27 15.01.2017.

Gospođo Ž. brinite se za ove rođene u ratu i posljije rata, djelima a ne samo riječima, jer obećanje lu.... radovanje. Dvadeset i pet godina , gdje su nam "ničija djeca, djeca onih koji su bili žrtve" I tako ,o , dok vi svi imate vremena ovi mladi ljudi nemaju. Godinama slušamo " moramo" . Tko je taj koji mora, koji hoće, kada , kako čime.... ? Trebamo odgovore čim prije, a onda i djela, nakon 25 godina jesmo li ih zaslužili ?. Mislim da jesmo, jer smo se obećanja naslušali.

KU
kupatilo
12:04 15.01.2017.

Posljednja nam je nada upravo ova vlada.Dostaje bilo vlada kojima je sluzila drzava.Konacno se nadam dasmo dobili vladu koja ce sluziti drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije