Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Nova optužnica protiv Bunića zbog muljanja s dionicama Zagorje-Tehnobetona

Miroslav Bunić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
28.07.2014.
u 09:52

Jedinog osnivača i dioničara tvrtke Zagorje-Tehnobeton, tvrtku Zagorje, oštetio za više od 6,3 milijuna kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je još jednu optužnicu protiv bivšeg direktora tvrtki Zagorje i Zagorje-Tehnobeton, Miroslava Bunića.  

Tereti ga se da je 2007. godine kao direktor dvaju trgovačkih društava, donio odluku o povećanju temeljnog kapitala Zagorje-Tehnobetona i to izdavanjem novih 410.000 dionica koje je upisala i uplatila Vaba banka za cijenu od 51,2 milijuna kuna odnosno 125 kuna po dionici.  

Pri tome je isključio pravo prvenstva tvrtke Zagorje kao jedinog osnivača i dioničara na upis tih dionica po navedenoj cijeni, već je u ime Zagorja  nekoliko mjeseci kasnije s Vaba bankom sklopio ugovor o kupnji tih dionica za 56,3 milijuna kuna odnosno po cijeni od 137,5 kuna po dionici. Time je oštetio tvrtku Zagorje za više od 6,3 milijuna kuna.  

Bunića ŽDO zato tereti da je kao direktor dvaju tvrtki povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa i time počinio kazneno djelo protiv gospodarstva, zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju.  

Podsjetimo, Bunić je krajem 2013. godine završio u istražnom zatvoru kao jedan od osumnjičenika u slučaju izvlačenja novca iz Hrvatskih autocesta u aferi Remorker nakon čega je dao ostavku na mjesto predsjednika uprave Zagorje- Tehnobetona.  

Buniću to nije bio prvi posjet istražnom zatvoru. Početkom 2013. godine nekoliko je mjeseci u njemu proveo zajedno s bivšim gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom, bivšim varaždinskim pročelnikom za prostorno uređenje Stankom Vitezom te s Čehokovim zamjenikom Zlatkom Horvatom zbog sumnje da su oštetili gradski proračun za nekoliko milijuna kuna. Zbog tog je slučaja u svibnju ove godine protiv četvorice podignuta i optužnica.

Komentara 4

VK
vesna.kovacic.948
10:15 28.07.2014.

kada se samo prisjetimo koliko je hvaljen i slavljen bio od svih vladajućih struktura a danas osumnjičenik za lopovluk,zavrti mi se glavi od iznenađenja,jer mi nije jasno kako se takvo što uopće može dogoditi.Po tome izgleda da su svi sve znali i prije dodjele priznanja i nagrada, ali su njegovu moć i novac debelo koristili, pa su ga zato valda i tako visoko lansirali.

KR
krka
10:24 28.07.2014.

kako bi tek grad Varaždin izgledao da mafija nije pokrala tu silnu lovu?

MM
muljator.miro
16:37 28.07.2014.

Dok svaka trpi svoje uže I svaka svoj nož iznad glave Samo su one izvan muže - Nedodirljive, svete krave Vrijeme je zlo i nesigurno Mnoga će zauvijek iza brave Krava iz opreza krave se kloni Sigurne su jedino sveteino svete krave Nikada ništa nisu dale A svi se klanjaju, svi ih slave Samo ih kolju gladne oči Dok gradom gaze svete krave A mi koje smo davale rogove i papke I koje su vukli za rep i za vime Nas će na panjeve i na kuke Kao obične krave, anonimne A mi koje smo smjerno vukle kola I davale putem mlijeka i mesa Nas već polako klanici vode Dok svete krave dižu u nebesa DRAGI MIRO, UŽIVAM U ČINJENICI DA ČEŠ PONOVO U REŠT. TVOJ BIVŠI ZAPOSLENIK.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije