Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARKO REP

Načelnik nakon nesreće u pijanu stanju daje ostavku: 'Kriv sam, stid me je, odlazim'

Darko Rep
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/5
02.10.2015.
u 17:01

Rep je objasnio kako je "pokleknuo" jer je bio pod velikim stresom budući da je od izbijanja izbjegličke krize danonoćno radio 13 dana neprekidno

Darko Rep (49), suspendirani šef Policijske uprave koprivničko-križevačke, danas je najavio da će sam dati ostavku na taj položaj zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovao u službenim automobilu u pijanu stanju.

– Osjećam se krivim i spreman sam snositi posljedice. Stid me je pred kolegama te se ispričavam i njima i građanima. Sam ću dati ostavku, neću čekati da mi to netko naloži – izjavio je Rep.

On je jučer oko 9.10 sati službenim automobilom sletio s ceste u mjestu Otrovancu nedaleko od Pitomače, u kojoj živi. Bio je u alkoholiziranu stanju, navodno je imao više od dva promila alkohola u krvi. U nesreći je lakše ozlijeđen, a nitko drugi nije stradao.

Rep je danas objasnio kako je "pokleknuo" jer je bio pod velikim stresom budući da je od izbijanja izbjegličke krize danonoćno radio 13 dana neprekidno. Bio je glavni koordinator za izbjegličke kolone koje iz Hrvatske u Mađarsku prelaze ilegalnim prijelazom kod Botova. Namjerava nastaviti karijeru u policiji, ali ne više, naravno, na rukovodećim pozicijama.

– Nakon što sam sedam godina vodio ratne poslove, 15 godina bio sam šef krim-tehnike i obradio sam više od 200 leševa. Spreman sam, znači, raditi svaku vrstu policijskoga posla – kazao je Rep, koga je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić suspendirao odmah nakon prometne nesreće te je odredio da funkciju načelnika do daljnjega obavlja Repov zamjenik Marijan Kirin.

>> Načelnik PU koprivničko-križevačke u službenom autu pod utjecajem alkohola sletio s ceste

Komentara 37

IV
ivanhoe1980
17:27 02.10.2015.

Tako reagira jedan državni službenik.To se zove moral i odgvornost prema samom sebi,kolegama i javnosti. Problem je u tome što istinski lopovi koji drmaju ovom državom 20 i nešto godina nikada ovako nešto ne bi izjavili.Pa upravo ta "hendikepiranost" ii pomanjakanje svake samokritike čini ih lopovima. (Mamić,Sanader,Vidošević,Glavaš,...)

C0
cos 01
17:21 02.10.2015.

Žalim ga, ali naravno odgovornost ostaje.I sad vi osječaj odgovornosti tog čovjeka usporedite s Sanaderom, Lovričkom i sličnima.Za plakati.

Avatar mliniski
mliniski
17:20 02.10.2015.

Jednako bi trebao dati ostavku onaj koji nije sprečio ilegalni nasilan ulazak stranih državljana u Republiku Hrvatsku. Taj je u samom državnom vrhu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije