Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN

Svjedok Markač o Gruborima: Moj posao nije bio da istražujem događaje

Mladen Markač
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
14.01.2014.
u 11:03

General je rekao da je o događaju u Gruborima saznao od Čermaka

General Mladen Markač svjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Frani Drlji i Boži Krajini, koji se terete za ratni zločin počinjen u Gruborima u kolovozu 1995.

Kazao je da za događaj u Gruborima, konkretnije, ubojstvo nekolicine srpskih civila, nije znao, a da se u Gruborima nešto dogodilo, doznao je nakon što ga je nazvao general Ivan Čermak. Nakon toga Markač je, kako je kazao, tražio od Željka Sačića da provjeri što se dogodilo. Prve informacije su bile da je zapaljena nekakva štala, a Sačić mu je kazao i da temeljna policija u Gruborima nije radila očevid jer se čekaju pripadnici međunarodne zajednice.

Markač je kazao i da je po povratku u Zagreb tražio od zapovjednika ATJ Lučko da mu dostavi sva izvješća svih zapovjednika grupa o tome što se tog dana događalo u Gruborima. Rekao je da je on dobio ta izvješća i sastavio spis te da je mislio da će ga, s obzirom na to da je u Gruborima bilo žrtava, netko nešto pitati. No, kako je kazao, to se nije dogodilo, odnosno nitko ga ništa o tome nije pitao do 2001. godine.

Pojašnjavajući zašto on nije nešto napravio, Markač je kazao da su o događaju u Gruborima bili izviješteni svi koji su trebali, uključujući i ministra policije, te da njegov posao nije bio da istražuje događaje.

>> Zatekli smo tijela u Gruborima, a dva su čovjeka bila masakrirana

Komentara 8

Avatar Pero2013
Pero2013
11:21 14.01.2014.

Znamo generale da to nije bio vaš posao već današnjeg Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića koji kako vidimo ni tada nije kako treba svoj posao radio niti ga radi danas! Polako počinjem misliti da je on jedan od najveći krivaca što su vas trojicu generala poslali za den haag a i zato što su nisu osuđeni krvnici koji su ubijale te nevine starce posle Oluje i nama braniteljima uprljali lice koje nije oprano od 1995!

AG
Agricola
15:15 14.01.2014.

Znači sad smo pregedali cijeli prroces i stvar je jasna. Frano Drljo, inače jedan od najvećih heroja Domovinskog rata, i Božo Krajina su nevini ljudi budući da na ovom suđenju protiv njih nije pokazan niti jedan jedini dokaz. Sve see svodi na rekla-kazala, postoji opravdana sumnja, dokaza nema, stvar je jasna, svaka presuda osim oslobađajuće novi je udar na hrvatsko pravosuđe.

Avatar cro1com
cro1com
14:00 07.02.2014.

pogino stogodišnjak pa baba nariče da je cijeli svjet čuje sve po starom običaju ,više vike viđoh za tog stogodišnjaka nego za sve 16000 sto mučke padoše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije