Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stisnuo papučicu

Konobarica poginula jer je pijan bježao od policajaca i udario u kuću

Prometna nesreća kod Bjelovara
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/17
12.01.2015.
u 20:33

Nesreću je skrivio 34-godišnji mehaničar Saša Krivanek s kojim se nesretna djevojka, zajedno sa svojom dvije godine starijom kolegicom s posla Ivanom V., vraćala iz grada

– Strašno! Bila je tako dobra djevojka i ovo je doista užasna tragedija – komentirali su jučer ujutro u bjelovarskom kafiću “Valentino” tragičnu smrt mlade konobarice Vlatke G. koja je poginula pola sata poslije ponoći u stravičnoj prometnoj nesreći samo kilometar dalje, u naselju Hrgovljani.

Vatrogasci rezali lim

Nesreću je skrivio 34-godišnji mehaničar Saša Krivanek s kojim se nesretna djevojka, zajedno sa svojom dvije godine starijom kolegicom s posla Ivanom V., vraćala iz grada. Prema onome što smo doznali u kafiću, njih su troje nakon zatvaranja “Valentina” nešto poslije 23 sata otišli do grada na piće. Kada su krenuli natrag, pokraj Petrolove benzinske crpke, samo stotinjak metara prije spomenutog kafića, stajala je policija i pokušala ih zaustaviti. No Krivanek, za kojeg se sumnja da je bio pod utjecajem alkohola, nije stao, nego je produžio dalje i potom skrenuo u Hrgovljane gdje se nesreća i dogodila.

– Možemo potvrditi da se vozač nije zaustavio na pokazani mu znak, nego je produžio dalje, ali kolege nisu odmah krenuli za njim. Dovršili su kontrolu vozila koje su prije zaustavili i tek tada su, bez uporabe “rotirki”, krenuli prema Hrgovljanima nadajući se bi možda negdje mogli uočiti vozilo koje se oglušilo na znak stop – potvrdio je glasnogovornik bjelovarske policije. Da bi izbjegao policijsku kontrolu, Krivanek je po svemu sudeći dodatno stisnuo “po gasu” i to se pokazalo kobnim. U zavoju je izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika te se zabio u kuću na broju 143.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL/ Ilustracija

(Foto: Damir Špehar)

– Supruga i ja već smo spavali kada nas je probudio snažan udar. Puklo je kao iz topa, mislio sam da se kuća ruši. Ni slutio nisam da se netko automobilom zabio u našu kuću i tek koju minutu poslije, kada sam se malo pribrao, kroz prozor sam vidio smrskani automobil u dvorištu – ispričao je vlasnik kuće Ante Bandur (80). Susjed je, kaže, dotad već obavijestio policiju, hitnu i vatrogasce koji su morali rezati lim da bi došli do ozlijeđenih.

Prošli s lakšim ozljedama

– Ma to je užas, nemojte me ništa pitati. Bilo je strašno gledati kako se vatrogasci bore s limom da bi došli do ozlijeđenih – posvjedočio je drugi susjed. Sve troje unesrećenih tada su još bili živi, ali je nesretna Vlatka, koja je za 12 dana trebala napuniti 20 godina, sat poslije preminula u bjelovarskoj Općoj bolnici. Vozač i druga suputnica imali su puno više sreće od nesretne Vlatke.

– Za dvoje ozlijeđenih možemo reći da imaju tek lakše ozljede, no ipak smo ih zadržali na opservaciji – potvrdio je dežurni liječnik dr. Ali Allouch. Za vozača Krivaneka iz policije su nam potvrdili da je i prije činio prometne prekršaje te je zbog straha od teže kazne najvjerojatnije i želio izbjeći policijsku kontrolu.

– Vozač će biti kazneno prijavljen, ali možemo potvrditi da je recidivist u činjenju prometnih prekršaja – priopćili su iz policije.

>> Osobnim automobilom zabio se u kuću, poginula 19-godišnja djevojka

>> Pijana policajka, vozeći prebrzo, usmrtila biciklista

Komentara 7

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:02 12.01.2015.

To više nije normalno koliko je stradalo mladih ljudi u zadnjih 7 dana..

SA
sajkaca
20:56 12.01.2015.

Jednostavno ,strasno. Saucesce porodice pokojne djevojke.

Avatar ucjena
ucjena
07:21 13.01.2015.

svasta sam vec pisao, ovo nisam, pa uzmi mu sva prava, samo ne na rad, da ne zivi na racun drzave, pa svjesno je to napravio, i sad polemika , sta sad, suditi, jok, oderi mu kaznu oduzmi dozivotno, sve papira, osim osobne, opet ce, kad tad, ali koga je to briga??????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije