Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNESENA OPTUŽNICA

'Komandir Šamil' optužen za poticanje na terorizam

damir mamić komandir šamil
Foto: Ivo Čagalj/VLM
1/2
11.11.2013.
u 18:00

Damiru Mamiću iz Trogira prijeti od jedne do deset godina zatvora

Trogiranin Damir Mamić, samozvani Komandir Šamil, optužen je za kazneno djelo javnog poticanja na terorizam. Riječ je o kućnom videouratku objavljenom na internetu, u kojem je Mamić u vrijeme eksplozija bombi u Zagrebu u siječnju ove godine pozvao na napade na policijske postaje, objekte Specijalne policije, poglavito baze u Lučkom, sve javne ustanove, a pogotovo one koje viju zastavu EU, željezničke pruge, cestovne komunikacije, mostove, bankare, zlatare, pripadnike "šiptarske" i druge mafije, krupne kapitaliste i sve građane blagonaklone kapitalizmu, Bruxellesu, Europskoj uniji i NATO-paktu.

Mamić, inače zaposlenik u Brodotrogiru, branio se da je riječ o šali te da nije mislio da će ga itko shvatiti ozbiljno. Međutim, prevario se. Županijsko državno odvjetništvo smatra da je imao namjeru uznemiravati građane RH i nanijeti veliku štetu Republici Hrvatskoj te međunarodnim tijelima. Za kazneno djelo javnog poticanja na terorizam predviđena je kazna od jedne do deset godina zatvora.

Komentara 5

EU
euzebije
18:21 11.11.2013.

Moj komandire pod hitno se upisi u sdp i uplati clanarinu za najmanje 5 godina, jedino te to moze spasiti, a ni donacija u fond sdp-a nije losa ideja.

IV
Ivan50
17:56 11.11.2013.

Ima mjesta za takve u Popovači,a i na Ugljanu.Koliki li mu je IQ?

SJ
Sve je uzalud
18:51 11.11.2013.

........nije li zastrašivanje otkazima ukidanjima i sankcijama, i krađama..zlostavljanje od vlasti kažnjivo...........Damir Mamić se jednostavo narugao onom što je bilo i što se događa kod bas i svugdje u svijetu..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije