Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident na prosvjedu

Katolička aktivistica završila u bolnici sa slomljenom rukom

aktivistica
Igor Kralj/PIXSELL
21.09.2014.
u 12:59

Nakon što ju je udario, pala je na pod i kako je priopćila zagrebačka policija, teško se ozlijedila

Katolička aktivistica Ružica Ćavar (77) prilikom jučerašnjeg incidenta na prosvjedu protiv Vatikanskih ugovora završila je sa slomljenom rukom u bolnici Sestara milosrdnica. Naime, nju je jučer oko 14.10 sati udario Neven K. (58) koji je navodno bio nezadovoljan jer je dotična aktivistica uklanjala transparente koji su se zalagali za raskidanje Vatikanskih ugovora kojima se uređuje da se iz proračuna izdvaja novac za financiranje Katoličke crkve.

Nakon što ju je udario, pala je na pod i kako je priopćila zagrebačka policija, teško se ozlijedila. Neven K. kazneno je prijavljen zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, a osim toga, prekršajno je prijavljen prema Zakonu o osobnoj iskaznici jer u trenutku kada ga je policija legitimirala nije sa sobom imao identifikacijski dokument ili ga nije želio pokazati. Organizatori prosvjeda ogradili su se od napada.

- Eventualna odgovornost 77-godišnjakinje tek će se utvrditi - poručuju iz zagrebačke policije. Ako se odgovornost ipak utvrdi, Ružici Ćavar vrlo vjerojatno slijedi prijava protiv remećenja javnog reda i mira.

>> Katoličkoj aktivistici razbijen nos na skupu Pokreta za sekularnu Hrvatsku

Komentara 21

Avatar marnie
marnie
13:12 21.09.2014.

Krasno, još će žena biti kriva. Na video snimci vidi se lijepo da lijepi poster, a ništa ne skida, i vidi se jako dobro kako ju je junačina oborila na pod.

Avatar Alea iacta est
Alea iacta est
13:17 21.09.2014.

Prosvjeduju protiv raskidanja ugovora sa Vatikanom, jer su to za njih štetni ugovori, ali nije im štetno postojanje preko 40 tisuća parazitskih udruga, koji godišnje iz državnog proračuna odnesu preko milijardu kuna!? I mi Hrvati katolici smo protiv financiranja vas, i svih drugih vjerskih oraganizacija, i kao što vi kažete, neka se sami financiraju. Pa da vidimo tko će dalje dogurati.

Avatar whitesox
whitesox
13:10 21.09.2014.

Lako je darati stare i nemoćne!tko ga je tako odgojio?staršno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije