Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog televizije ubio cimera

'Kad sam došla, bilo je gotovo. Anto je Veljku zario nož u srce'

Bebrina: Nožem ubio cimera u Domu za starije
Foto: Ivica Galović/PIXSEL
1/7
09.08.2014.
u 16:36

Prema riječima vlasnice, kojoj je Barišić poslije prepričao tijek događaja, Dežmarić je te noći u svojoj sobi gledao televizor. Barišić se vratio iz dnevnog boravka i rekao mu da isključi TV jer ga on više nije htio gledati. Veljko se usprotivio i došlo je do svađe.

Sukob dvojice cimera oko televizora, koji se jučer jedan sat poslije ponoći dogodio u Bebrini kod Slavonskog Broda, završio je u krvi.

Veljko Dežmarić (63) i Anto Barišić (55) zajedno su kao podstanari živjeli u dvorišnoj zgradi u vlasništvu Marice Milošević (45), koja u susjednoj velikoj kući ima privatni dom za starije i nemoćne osobe s četiri stanara. Prema riječima vlasnice, kojoj je Barišić poslije prepričao tijek događaja, Dežmarić je te noći u svojoj sobi gledao televizor. Barišić se vratio iz dnevnog boravka i rekao mu da isključi TV jer ga on više nije htio gledati. Veljko se usprotivio i došlo je do svađe. Anto je tada uzeo nož i zabo mu ga ravno u srce. Veljko je na mjestu preminuo.

– U šoku sam, ne znam što bih rekla. Upravo sam bila legla kada su iz dvorišne zgrade počeli dopirati neki povišeni tonovi. Shvatila sam da se nešto događa i otišla provjeriti. Kada sam došla, već je sve bilo gotovo – kaže Marica Milošević.

Barišić se u Maričinu dvorišnu zgradu doselio prije godinu i pol dana iz susjednog Zbjega, dok Dežmarić, inače Brođanin, ondje živi već godinama. I jedan i drugi bili su zaposleni i neoženjeni. Molili su vlasnicu da ih primi i ona je pristala jer je znala da nemaju kamo, a ta kućica s dva kreveta ionako je bila prazna. Nisu plaćali stanarinu, ali su joj pomagali oko uređivanja vrta i košenja trave u dvorištu, osobito Barišić. Dežmarić je prije pet godina imao karcinom, ali u međuvremenu se izliječio. Kuhao je Anti kavu, a ovaj mu je zauzvrat išao u trgovinu po novine i cigarete. Družili su se i nikada se nisu svađali. Anto ima majku u Zbjegu, a Veljko je u Rovinju imao sestru. Marica ni s jednim od njih nikada nije imala nikakvih problema.

– Ne mogu vjerovati da su se posvadili zbog jedne tako beznačajne stvari. Da su se oni inače prepirali i tukli i da sam ja morala posredovati između njih, to me možda i ne bi iznenadilo. Ali ovako... To što se dogodilo izvan pameti je – kazala je vlasnica.

Komentara 9

Avatar bosanac1951
bosanac1951
17:05 09.08.2014.

Divljak........

EU
euzebije
23:05 09.08.2014.

Mora da je na programu bio dnevnik. Ljudi su već izludili od ovih likova iz vlade i sa Pantovčaka. Čuo sam iz provjerenih izvora da mnogi dobivaju neke napadaje PTSP-a kad vide na televiziji te kmere...i evo rezultata. To je samo početak, vidjet ćete samo šta će se sve događati. Jedna vidovita Bosanka iz Toljagića Gornjih mi je neki dan gledala u šalicu i svašta mi je napričala, čak je i ovaj slučaj predvidila. Rekla je samo "3-ći dnevnik-ćakija rakija, bit će posla za popa" Eto to je to!

PE
pessimus
17:05 09.08.2014.

...u svojoj sobi gledao televizor..autore što li to znači?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije