Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke po jamčevini

Opet sporna Bebićeva kuća i stan Mirjane Sanader

Ivo Sanader
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
12.11.2015.
u 14:01

Kuća nema uporabnu dozvolu, a stan u Kozarčevoj nije etažiran

Ni mjesec i pol dana nakon što je Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu u aferi Fimi media te Ivi Sanaderu odredio istražni zatvor, koji mu je zamijenjen jamstvom od 12,4 milijuna kuna, bivši premijer nije uspio napustiti zidine Remetinca. Razlog tome su nekretnine koje je do sada u tri navrata nudio kao zamjenu za gotovinsko jamstvo.

Utjecaj na vrijednost

Dva su puta spomenute nekretnine zbog nepotpune dokumentacije bile sporne zagrebačkom Županijskom sudu, a treći put Vrhovnom sudu. Vrhovni sud jučer je prihvatio žalbu USKOK-a te je Županijskom sudu na ponovno odlučivanje vratio odluku o Sanaderovoj jamčevini. To znači da će u ponedjeljak biti održana sjednica izvanraspravnog vijeća, četvrta u nizu, a na tu sjednicu bit će pozvan i građevinski vještak. Zašto, objasnio je Krešimir Devčić, glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda.

– Građevinski vještak nije se očitovao o nekim bitnim okolnostima koje su relevantne za vrijednost nekih nekretnina ponuđenih kao jamstvo. Konkretno, građevinski vještak trebao bi se očitovati je li činjenica da kuća Luke Bebića nema uporabnu dozvolu od bilo kakvog značenja na procjenu tržišne vrijednosti te nekretnine. Što se tiče trećine kuće u Kozarčevoj, koja je u idealnom suvlasništvu Mirjane Sanader, Vrhovni sud smatra da građevinski vještak, a posredno i sudsko vijeće, treba razjasniti je li činjenica da trećina kuće nije etažirana od bitnog utjecaja na određivanje tržišne vrijednosti nekretnine.

Opet imaju pravo na žalbu

Kako je od 2011. pala cijena nekretnina, Vrhovni sud smatra i da se treba ustanoviti je li i to od utjecaja na tržišnu vrijednost ponuđenih nekretnina. To više što su kuće Bebića i Mirjane Sanader procijenjene na istu vrijednost kao 2011., štoviše procjena vrijednosti jedne trećine kuće u Kozarčevoj je za pola milijuna kuna veća no 2011. – kazao je Devčić.

Sve to znači da se trakavica oko bivšeg premijera nastavlja jer i na četvrtu odluku izvanraspravnog vijeća, bez obzira kakva bila, nezadovoljna strana ima pravo žalbe. A sve to znatno produljuje Sanaderov ostanak u Remetincu.

>> Odgođeno pripremno ročište na ponovljenom suđenju za afere Hypo i Ina-MOL

Komentara 22

RO
Robinhood3
15:54 12.11.2015.

Ma treba ga ostaviti dozivotno tamo

NE
nemanatrag
14:28 12.11.2015.

Mirjani će bar biti lakše neće morati još i kuhati .... kućni budžet mora da se dobrano istanjio....

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
15:16 12.11.2015.

Nama istinskim hrvatskim domoljubima je težko u srcu jer naš idol i prava hrvatska vrijednost Dr. Ivo Sanader dalje ostaje u Remetincu kao svoj među svojim pravim hrvatima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije