Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lociran automobil

Tijelo nestalog dječaka (5) pronađeno u jezeru, otac skočio u jezero vičući: Patrik! Patrik!

fogadić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/19
08.07.2015.
u 21:22

– Ne mogu ništa reći, nemam snage, u meni je samo bol – rekao je dječakov stric Robert Fogadić.

U jezeru HE Dubrava kasno poslijepodne pronađeno je tijelo petogodišnjeg dječaka Patrika Fogadića koji je s majkom Ivanom nestao u noći s nedjelje na ponedjeljak. Tijelo je u jezeru kod Preloga u smjeru Cirkovljana, u raslinju tik uz asfaltirani nasip, pronašao prolaznik.

Policija je odmah zatvorila cestu na nasipu, a u 19.20 sati stigao je i Patrikov otac Valentin. Potrčao je prema mjestu pronalaska udaljeno tristotinjak metara, no policajci su ga zaustavili i smjestili u vozilo hitne medicinske pomoći. Nakon desetak minuta, istrčao je iz vozila, istrgnuvši se medicinskim djelatnicima koji su ga pridržavali, pretrčao nasip i skočio u jezero vičući: “Patrik, Patrik! Ne mogu bez tebe!”

Uspio je preplivati dvadesetak metara, dok ga nisu izvukli policajci koji su skočili za njim i vratili ga u vozilo hitne pomoći, gdje je dobio sredstvo za smirenje. Istovremeno, oko kilometar do dva uzvodno, policija je tražila automobil u kojem su se Ivana i Patrik odvezli. U derivacijskom kanalu između Preloga i Orehovice pronađeni su poslijepodne tragovi kotača koji upućuju da je na tom mjestu sletio automobil. Pretpostavlja se da je voda odnijela dječakovo tijelo do Preloga.

"O Bože, Bože..."

Da je riječ o Patriku, potvrdio je njegov stric Robert Fogadić. Kad su mu pokazali tijelo, prolomili su se urlici. "O Bože, Bože...", vikao je. Prema neslužbenim informacijama, lociran je i automobil, no daljnja je potraga prekinuta zbog mraka. Nastavit će se ujutro. Vatrogasci su uvjereni da su sonarom detektirali automobil u kanalu, no nisu ga vidjeli. Tek će se sutra znati je li riječ o Opel Astri te je li u njoj tijelo Ivane Fogadić. – Ne mogu ništa reći, nemam snage, u meni je samo bol – rekao je dječakov stric Robert Fogadić.

Partikovo tijelo odvezeno je na obdukciju. Kanal je dubok, što otežava daljnju potragu, a spremalo se i olujno nevrijeme koje je zahvatilo Međimurje. Do 20.30 sati vozilo nije pronađeno, pa se potraga za majkom nastavlja. Članovi Ivanine obitelji su u šoku i ne mogu vjerovati što se dogodilo.

Potresna poruka na Facebooku

Podsjetimo, Ivana i Patrik Fogadić nestali su iz Totovca iznenada u noći s nedjelje na ponedjeljak, a oko 1 sat Ivana je na Facebook profilu napisala oproštajnu poruku iz koje se moglo naslutiti ono najgore – da će se sebi i sinu oduzeti život. Posljednji signal s njezina mobitela uhvaćen je u ponedjeljak ujutro u međimurskoj općini Orehovici. Majka i sin odvezli su se u Opel Astri plavosive boje.

Oproštajna poruka Ivane Fogadić, koju je ostavila te noći kada je nestala, mnogima je zaledila krv u žilama: “Na kraju uvijek ostavim osmijeh da sakrijem bol pred drugima... Ovo je sigurno posljednji takav osmijeh... Nema ih više i nikada ih više neće biti... Za početak se želim ispričati svojim roditeljima za svaku besanu noć koju sam vam priuštila, za svaki pretrpljeni strah koji se pojavio... Nemojte se ljutiti što sam vam ovo učinila i nemojte plakati... ovo je moj izbor, a vi niste i nikada nećete biti ni za što krivi, priuštili ste mi sve i više nego što ste mogli, hvala vam na svemu i oprostite mi ako ikako možete, premda sumnjam da će to itko moći (pa ni ja sama) što sam vam uzela unuka...”

>>Suprug nestale Ivane Fogadić: 'Tu večer tražila je gdje ćemo na more'

>>Ivanin šogor: Naše obitelji prolaze kroz kalvariju

>>Šokirani muž: 
Ne znam zašto je otišla od kuće, sve je do te noći bilo normalno

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije