Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
revolveri i pištolji

Istraga protiv petorice zbog zločinačkog udruživanja za nabavu i izradu oružja

oružje, pištolji (1)
Foto: Ilustracija/ Reuters/ PIXSELL
29.06.2015.
u 18:28

Sukladno slovačkim zakonima, to je oružje bilo onesposobljeno za ispaljivanje bojevog streljiva, a nakon što ga je kupio, 50-godišnjak ga je prebacio na teritorij Mađarske.

USKOK je pokrenuo istragu protiv petorice hrvatskih državljana u dobi od 50, 56, 46 i 34 godine koji se sumnjiče za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su se bavili nabavom i izradom oružja. Sve se događalo od rujna 2013. do lipnja 2015., a sumnja se da je 50-godišnjak oformio grupu kojoj su osim njega pripadali još jedan 50-godišnjak, 56-godišnjak i 46-godišnjak te jedan za sada nepoznati državljanin Nizozemske.

Sumnjiče se da su oružje nabavljali u Slovačkoj i to tako da je 50-godišnjak na području te zemlje kupio najmanje 133 komada raznog oružja, uglavnom revolvera i pištolja. Sukladno slovačkim zakonima, to je oružje bilo onesposobljeno za ispaljivanje bojevog streljiva, a nakon što ga je kupio, 50-godišnjak ga je prebacio na teritorij Mađarske. Tamo su oružje preuzimali ostali osumnjičenici koji su ga zatim prevozili na područje Zagreba gdje su ga prerađivali kako bi oružje osposobili za ponovno ispaljivanje bojevog streljiva.

Osim navedenog, dvojica osumnjičenika bila su zadužena i za nabavu vatrenog oružja i streljiva na području Hrvatske, koje se zatim trebalo preprodavati u Nizozemskoj. Prerađeno oružje odvozilo se u Nizozemsku radi dalje preprodaje, a nije priopćeno koliko su novca na tom “poslu” osumnjičenici zaradili.

>> Sedmorka se nagodila pa je osuđena na 17 godina i 7 mjeseci

Ključne riječi

Komentara 1

MX
Mister X
19:22 29.06.2015.

Ako je zakon normalan onda je sve ok za neke . Ja sam kupio ( nekad bilo oružije sad samo po izgledu ali po funkciji nije ooasno za ljude i okolinu nego je više muzejska ili sakupljačka bezopasna "stvar" !.!. Prema tome ja sam kupio i to legalno i platio legalno u toj zemlji je to to . ! Ne snosim nikakovu krivicu kod daljnje prodaje toga nekad oružija; ako netko ili bilo tko nešto sa njim radi propravlja manipulira i sl. Jedino ako ga svjesno vraća meni da bi ja sada nakon prenamjene to dalje kao opasnu stvar prodavao... U koliko bi to bio slučaj onda to vrijedi i za državu da kad nekome da oružje sa dozvolom on napravi neki zločin morao bi i državni -službenik koji mu je to odobrio biti t,kođer uhapšen !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije