Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHVAĆENI

Irački par 'kolekcionara' eura završio u zatvoru

euri
Goran Jakuš/Pixsell
20.08.2014.
u 22:37

U mjenjačnicama su se pravili da u snopovima novčanica od 50 eura traže one određenog serijskog boja koje sakupljaju

Muškarac i žena koji su u ponedjeljak u mjenjačnici u Rovinju na prevaru, praveći se da u snopovima novčanica od 50 eura traže one određenog serijskog boja koje sakupljaju, ukrali nekoliko desetaka novčanica, nisu daleko stigli. Uhićeni su u Crikvenici, a nakon što su ispitani u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci završili su iza rešetaka. Na prijedlog tužiteljstva sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio im je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Riječ je o dvoje Iračana starosti 38 i 31 godinu kojima je prijevara u mjenjačnici u Rovinju bila tek jedna u nizu. Utvrđeno je da se ovaj uigrani par , osumnjičen za tri krađe i isto toliko prijevara, 17. i 18. kolovoza u Rijeci, Opatiji, Pazinu i Rovinju i mjesec dana ranije u  Krapini, u banci, trgovini za otkup zlata i mjenjačnicama, dokopao ukupno 2150 eura i 21 600 kuna. Dio ukradenog novca je pronađen kod njih i bit će vraćen vlasnicima.

I dok su u trgovini za otkup zlata krađu izveli na "klasičan" način - dok je jedna osoba odvlačila pažnju prodavačici druga je iz blagajne uzela 6 tisuća kuna – u mjenjačnicama su se predstavljali kao kolekcionari. Tražili su na uvid novčanice određenog serijskog broja i boje, a dok bi ih "pregledavali" spretno su iz snopova izvlačili novčanice i brzo ih skrivali. Tek kad bi vratili snopove i izašli iz mjenjačnica zaposlenice bi primijetile da im manjka novčanica.

>> Protiv riječkog Ponzija podignuta optužnica zbog prijevare "teške" šest milijuna kuna

>> Kakav tečaj! Na Stradunu za 300 eura dobio 400 kuna

Komentara 4

Avatar gladnijura
gladnijura
10:20 21.08.2014.

Jedino što je nemjerljivo, to je ljudska glupost i naivnost.

TH
thekurcula
09:23 21.08.2014.

Ako ja dobro razumem šta vi pišete, taj par dođe u menjačnici i kaže na stranom jeziku, ili na domaćem sa teškim stranom akcentom:"Dobar dan, mi sakupljamo retke novčanice evra pa vas molimo da nam date bar sveđnjeva istih da vidimo ima li takvih ovde." i dobiju ih da po njima listaju!? I sad policija treba da štiti te papke iz menjačnice?

RS
rasta sev
12:13 21.08.2014.

Pitam se koji je stupanj inteligencije ovih djelatnica/ka u mjenjačnicama i nazovi bankama koji su si dozvolili takve bedastoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije