Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Husi Keseroviću četiri i pol godine zatvora zbog ubojstva Mirka Bibića

huso keserović
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
20.04.2015.
u 16:43

Na cesti na riječkom Zametu, u listopadu 2008. godine, Bibić je automobilom kojim ga je prethodno pratio vozeći iza njega prepriječio put Keseroviću i potom ga napao dok je sa ženom bio u automobilu

Huso Keserović danas je  na Županijskom sudu u Rijeci proglašen krivim i osuđen, nepravomoćno, na kaznu od četiri i pol godine zatvora, zbog usmrćenja Mirka Bibića na cesti na riječkom Zametu, u listopadu 2008. godine, kada mu je Bibić automobilom kojim ga je prethodno pratio vozeći iza njega  prepriječio put i potom ga napao dok je sa ženom bio u automobilu.  Izrečena kazna jednaka je onoj iz prve presude koju je Vrhovni sud ukinuo pa je postupak ponovljen, ali ga se ovoga puta teretilo za usmrćenje jer kazneno djelo ubojstva na mah više ne postoji.   

Obrazlažući presudu sutkinja Jesenka Kovačić kazala je da je utvrđeno, iz obrane i iskaza svjedoka te vještačenja, da je Bibić, koji je bio pijan, Keserovića provocirao u prometu, a na kraju ga i napao kroz poluotvoreni prozor automobila. Kod optuženog je slijed događaja izazvao zabrinutost i rast tenzija i doveo ga u stanje smanjene ubrojivosti, no uzimajući nož kojim je ubo Bibića u vrat, nije postupio u nužnoj obrani.

– Bibićeva prijetnja da će ga ubiti i drsko ponašanje nije bilo tolikog intenziteta da je, bez razmišljanja da se na drukčiji način može otkloniti napad, trebalo odgovoriti ubodom nožem – obrazložila je sutkinja. Keserović nije bio na objavi presude, a ranije je na raspravi,  iznoseći obranu, kazao da je Bibića, kojega nije poznavao, htio nožem  prestrašiti, a ne ubosti i da mu je žao što se to dogodilo.

>> Za ubod nožem u žilu Keseroviću četiri i pol godine zatvora

Komentara 7

DU
Deleted user
04:57 21.04.2015.

Sramota, zašto su onda ivu sanadera stavili u zatvor na 10 a nije nikog ubio??? Trebao je već izaći na slobodu, sirocek jedan

DU
Deleted user
21:19 20.04.2015.

Glupost nema religiju. Apsurdna presuda.'

DU
Deleted user
23:27 22.04.2015.

Strašna je to drzava gdje ubojice dobijaju 4 godine zatvorske kazne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije