Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odavanje podataka

Hoće li Mamić reći odakle mu povjerljivi papiri

mario mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
19.01.2017.
u 20:10

Ivana Petrak bila je osobna bankarica Marija Mamića, a terete je da mu je dostavila podatke o USKOK-ovim zahtjevima prema banci

– Nisam kriva – kazala je Ivana Petrak (42), bankarica koja je optužena da je Mariju Mamiću odala kakve je podatke u istrazi poslovanja obitelji Mamić u svibnju 2015. od banke tražio USKOK.

Njoj je jučer počelo suđenje na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, a u svom uvodnom govoru tužiteljica Marina Rakić navela je da će dokazati da je optužena počinila to za što je se tereti. Milenko Umićević, branitelj Ivane Petrak, u svom je uvodnom govoru naveo da će obrana tijekom dokaznog postupka dokazati da Ivana Petrak ni jednim postupkom nije ostvarila ni jedno od obilježja kaznenog djela za koje ju se tereti.

Tužiteljica je potom predložila da se pročita sva dokumentacija koja je navedena u optužnici, ali je pomalo neočekivano predložila i da se pročita iskaz Marija Mamića, u čijem su mobitelu, prema optužnici, nađeni preslici USKOK-ovih dopisa. Umićević je pak zatražio da se iz spisa kao nezakonit izdvoji Mamićev iskaz, ali i iskaz svjedokinje A. M. A., jer obrana nije bila nazočna kada su oni ispitivani u USKOK-u. Predložio je i da, ako sud taj zahtjev odbije, Mamić i svjedokinja budu neposredno saslušani u sudnici. Umićević je tražio i da se iz spisa kao nezakonito izdvoji izvješće PNUSKOK-a o učestalosti komunikacije između Mamića i Ivane Petrak.

– U tom se izvješću navodi da je optuženica počinila kazneno djelo i koje, što je u suprotnosti s presumpcijom nevinosti – obrazložio je svoj zahtjev Umićević.

Tužiteljica se, očekivano, njegovim zahtjevima suprotstavila, a sud ih je odbio. Kako obrana na tu odluku ima pravo žalbe, sljedeća će rasprava biti sazvana pisanim putem. Ivana Petrak se, inače, u obrani branila šutnjom, dok je Mario Mamić kazao da je dulje poznaje jer mu je kao osobna bankarica vodila financije. Tvrdio je da mu nikada nije dala nikakve povjerljive dokumente, no tvrdio je i da ne zna kako su se povjerljivi USKOK-ovi dopisi našli u njegovu mobitelu.     

>> USKOK proširio istragu protiv Mamića, Vrbanovića i drugih: Iz Dinama izvukli još 1,7 milijuna eura

Komentara 17

CA
carlo20
21:16 19.01.2017.

Napokon počelo suđenje pa da vidimo što je istina, a što laž. Uskok kada je slučaj Mamić u pitanju uvijek ima potrebu kroz medije raditi drame, spinove i svoje konstrukcije prodavati, sad sve to moraju potvrditi na sudu. Lako je bilo preko medija prodavati jednu priču i širiti percepciju da je nešto mutno, a Mamići su po zakonu morali šutjeti do suđenja. Uglavnom DORH i mediji su poznat po svojim spinovima u slučaju Mamić, ili npr. slučaju Sanader, to rade dramatično, populistički i jeftino jer znaju što pali masu izmanipuliranu.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
22:06 19.01.2017.

Bajiceva komedija.

DU
Deleted user
21:53 19.01.2017.

Najjače je tik-tak već 15 godina hehehehe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije