Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izručit će ga Francuskoj

Francuz uhićen zbog razbojničke krađe u Varaždinu, u Francuskoj osuđen zbog pedofilije

policija
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
16.01.2017.
u 13:19

Muškarac (57) ukrao je robu iz trgovine, a kada ga je zaštitar pokušao zaustaviti on ga je ubo kemijskom olovkom u ruku

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 57-godišnjeg francuskog državljanina zbog počinjenja razbojničke krađe. Tereti ga se da je 5. prosinca 2016. s polica trgovine u Varaždinu uzeo i stavio u vrećicu nekoliko prehrambenih proizvoda, prošao pored blagajne i izašao iz trgovine bez da je tu robu platio. U trenutku kad je ušao u kombi vozilo sustigao ga je zaštitar i pokušao spriječiti u odlasku, no Francuz ga je ubo kemijskom olovkom u ruku. Zaposleniku trgovine koji je došao pomoći zaštitaru zaprijetio je skalpelom kojim je mahao pred njima i potom je pobjegao. No, tu nije kraj priče.

Državno odvjetništvo je 10. siječnja 2017. postiglo sporazum s okrivljenikom da se za opisano kazneno djelo osudi na kaznu zatvora od jedne godine. Republika Francuska je, pokazalo se, za 57-godišnjaka izdala europski uhidbeni nalog radi izvršenja zatvorske kazne na koju je okrivljenik osuđen zbog tri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina počinjenih na teritoriju Francuske! Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu usvojilo je prijedlog Državnog odvjetništva i donijelo odluku da se izruči Francuskoj, ali da se predaja odgodi do dovršetka kaznenog postupka koji se protiv njega vodi u Hrvatskoj zbog razbojničke krađe. 

>> Priveden pedofil zbog sumnje da je počinio 13 kaznenih djela nad djevojčicama mlađim od 15 godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije