Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Živjeli' u kombiju

Dvojica Splićana zatočila trojicu Rumunja na Svilaji radi čuvanja krava

Trgovanje ljudima
Foto: MUP
1/6
06.12.2013.
u 15:28

Smjestili su ih u olupinu kombija, bez osnovnih uvjeta za život, uz minimalnu i nekvalitetnu prehranu

Zbog trgovine ljudima kazneno su prijavljeni 41-godišnji državljanin Rumunjske i Hrvatske te 40-godišnji i 63-godišnji državljani Hrvatske.

Četrdesetjednogodišnjak je osumnjičen da je iz Rumunjske u siječnju 2013. u Hrvatsku doveo dvojicu državljana Rumunjske te ih na prijevaru, umjesto u jednu zemlju zapadne Europe, uputio 40-godišnjaku i 63-godišnjaku s područja Splita, koji su ih potom odveli na planinu Svilaju da čuvaju stoku.

Smjestili su ih u kombi

Smjestili su ih u olupinu kombija, bez osnovnih uvjeta za život, uz minimalnu i nekvalitetnu prehranu.

U tim neljudskim uvjetima još su ih i vrijeđali i prijetili im, no dvojac je uspio pobjeći krajem travnja 2013. godine.

Tijekom pretrage štale na Svilaji pronađen je još jedan državljanin Rumunjske, koji je također identificiran kao žrtva trgovine ljudima.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da ga je 41-godišnjak iz Rumunjske dovezao u Republiku Hrvatsku u svibnju 2013., zbog rada na crno, i to najprije na područje Gospića, u kojem je boravio u zadovoljavajućim uvjetima, nakon čega ga je u kolovozu 2013. uputio osumnjičenom 40-godišnjaku, koji ga je pod istim neljudskim uvjetima kao i prethodnu dvojicu državljana Rumunjske zatočio da čuva stoku na planini Svilaji.

U koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom Split osumnjičenici su predani policijskom pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podnesena kaznena prijava.

Komentara 3

Avatar ivek
ivek
08:14 07.12.2013.

jadni rumuni,, kaj su im uradili kreteni,,, triba se pitat da li uopce trebaju sad polje ovog gusnog cina na ikako vide slobodu

BO
bolesnodrustvo
10:50 07.12.2013.

Može li kazna za ove trgovce robljem biti da do kraja svog života čuvaju krave po Svilaji i stanuju u kombiju pod istim uvjetima kakve su odredili za sirotinju iz Rumunske.

DI
duncan_idaho
11:52 07.12.2013.

tradicionalno hrvatsko gostoprimstvo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije