Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presica pred Bilicama

Burazer: Bunguru se u zatvoru krše temeljna ljudska prava!

Vinko Burazer
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
28.08.2015.
u 13:26

Odvjetnik osuđenika i optuženika u slučajevima Lora nije ga vidio nijednom

Predstavnici koordinacije braniteljskih udruga splitsko-dalmatinske županije održali su konferenciju za novinare ispred zatvora Bilice na u kojoj su istaknuli da se Emiliju Bunguru, osuđeniku u procesu Lora 1 i optuženiku u procesu Lora 2, koji je uhićen 22. kolovoza 2015, godine, krše ljudska ustavna prava.

Njegov odvjetnik Vinko Burazer istaknuo je kako mu sve ovo vrijeme nije omogućeno da se vidi sa svojim klijentom. Kaže kako se s upravom zatvora Bilice dogovorio da će se sastati s njim u petak, međutim rečeno mu je da je Bungur odvezen u Zagreb. Ističe kako se to nije smjelo dogoditi jer njegovo rješenje o izvršenju kazne nije pravomoćno.

- Danas je sedmi dan kako je Emilio uhićen, a da nije kontaktirao sa mnom kao braniteljem niti sa suprugom, premda bi s odvjetnikom trebao imati neograničene susrete. Gaze se njegova temeljna prava – kaže Burazer i dodaje kako su podnijeli zahtjev za obnovu postupka.

- On mora biti vraćen u Split kako zbog postupka koji mora biti obnovljen jer mu je suđeno u odsutnosti, tako i zbog postupka Lore 2, koji tek počinje u rujnu. Ujedno, on se mora i liječiti. Zdravlje mu je teško narušeno. I fizičko i duševno – poručio je Burazer.

>> Sud demantirao uhićenje, a odvjetnik tvrdi: Bungur je uhićen, strahujemo za njegov život!

Komentara 4

EL
EldersRealm
20:02 28.08.2015.

Komunisficka represija i prije izbora. Ne usudjuje se pomisliti sta ce biti ako komunisti ostanu jos 4 godine na vlasti. Hoce li netko odgovarati sto se uhapsenom krse ustavna prava na odvjetnika?! Sumnjam. Nadam se da ce nakon smjene vlastii doci drzavni odvjetnik kojem ce prvi zadatak biti istraziti Bajica i Cvitana. Za ovakvo krsenje prava zatvorenika direktno je kriv Cvitan.

OB
Objektivno...
09:12 29.08.2015.

Za ovo Cvitan nije nimalo kriv. Ali je kriv što ne pokreće istrage protiv nekih sudaca koji s namjerom krše kazneni zakon i ljudska prava. I protiv nekih svojih zamjenika kojima je nadređen koji odbacuju kaznene prijave. U sve se idealno uklapa DSV koji ne dopušta skidanje imuniteta sucima i eto ti banana pravosuđa u banana državi

IB
ivan.biljan68
14:30 29.08.2015.

...a nitko ne pita,da li su onim robijašima bila uskraćena ljudska prava,nego su bili popljuvani,poniženi i svaki dan pretučeni...j..pravdu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije