Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brankica crosetti

Proglašena krivom za usmrćivanje 46 pasa, ali ipak ne ide u zatvor

crosetti
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
17.12.2014.
u 14:47

Osim toga morat će platiti i 4.900 kuna sudskih i troškova psihijatrijskog vještačenja, a izrečena joj je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja u trajanju od godinu dana

Brankica Crosetti (62) proglašena je u srijedu krivom zbog usmrćivanja čak 46 pasa kojima je u privatnom prihvatilištu u Blatu lanjskog prosinca ubrizgala smrtonosnu otopinu T61. Sutkinja zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Rahela Valentić nepravomoćno ju je osudila na uvjetnu kaznu od sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana, pa tako iza rešetaka neće ako kazneno djelo ne ponovi u idućih godinu dana. 

Osim toga morat će platiti i 4.900 kuna sudskih i troškova psihijatrijskog vještačenja, a izrečena joj je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja u trajanju od godinu dana. 

– Kod izricanja presude u obzir su uzete mnoge olakotne okolnosti, poput smanjene ubrojivosti prvooptužene, to što ranije nije osuđivana, kao i činjenicu da je izrazila žaljenje i kajanje zbog počinjenog djela. Nesporno je kako je Brankica Crosetti razvila dobar i topao odnos prema životinjama, redovito ih hranila, vodila veterinaru, čipirala te trošila svoj novac i energiju na brigu o tim psima. Međutim, nitko ne može niti ne smije usmrtiti životinje na svoju ruku, ranije mora pozvati veterinara ili veterinarskog tehničara – pojasnila je sutkinja Valentić.

Zatim je objasnila kako presuda nije mogla biti oslobađajuća jer bi se time poslala kriva slika da svatko tko se više ne može brinuti o životinjama smije ih usmrtiti u svom stanu ili kući, te bi situacija izmakla kontroli.

>> Tražio odlutalu kozu i našao 46 mrtvih pasa

Komentara 25

LI
liskovaca
15:44 17.12.2014.

pa čačić je ubio ljude pa ništa!

L0
luena 01
15:36 17.12.2014.

Lakrdija od presude... Ovakvom presudom zivotinje nisu zasticene,ipak se vide razlike Blakana i Europe u ovakvim slucajevima...

L0
luena 01
15:58 17.12.2014.

@mikrogrizzly...... Nisu psi krivi da su lutalice nego vlasnici ,nisu psi krivi da se nekorntolirano razmnozavaju ,kao ni macke ,nego vlasnici.. Nisu psi krivi da su ulice oneciscene i pune njihova izmeta nego vlasnici koji iza svojih ljubimaca njihovu ostavstinunu ne uklanjaju... Tu se treba proradit, a ne zivotinje krivit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije