Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Blatu

Brankica Crosetti optužena za ubojstvo 46 pasa

psi
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/5
10.01.2014.
u 18:07

Ona je krajem studenog 2013. godine u nakani da usmrti pse nagovorila svog poznanika Nenada D. (57), inače vlasnika uzgajivačnice za pse iz Svete Nedelje, da joj pribavi injekcijske otopine za eutanaziju.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Brankice Crosetti (61) i Nenada D. (57) zbog kaznenog djela ubijanja i mučenja životinja, za što im prijeti do godinu dana zatvora.

Prema optužnici Brankicu Crosetti se tereti da je od 6. do 10. prosinca 2013. u prihvatilištu u Blatu na Jadranskoj aveniji usmrtila čak 46 pasa različitih pasmina. Ona je krajem studenog 2013. godine u nakani da usmrti pse nagovorila svog poznanika Nenada D. (57), inače vlasnika uzgajivačnice za pse iz Svete Nedelje, da joj pribavi injekcijske otopine za eutanaziju. Nenada D. se tereti da je zatim u jednoj zagrebačkoj veterinarskoj ljekarni kupio bočice injekcijskih otopina za eutanaziju T 61 koje se izdaju samo na recept te da je navedene bočice predao Brankici Crosseti koja je zatim pomoću medicinskih šprica u tijelo svakog psa ubrizgala navedenu otopinu.

Podsjetimo, među psima je bilo najviše mješanaca te tri boksera i po jedan šarplaninac, njemački ovčar i rotvajler. Crosseti se nakon dva dana na policiji slomila i priznala da je učinila mučno djelo jer je ostala bez novca i bila stjerana u kut, zbog čega više nije mogla uzdržavati pse. Iako se već mjesec dana nalazi u pritvoru, tužiteljstvo je protiv nje zatražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

>>Odbačena prijava protiv tajnika Astora zbog eutanazije pasa

>>Psi vjerojatno otrovani

Komentara 7

Avatar navijač
navijač
19:09 10.01.2014.

Nebi bilo loše spomeniti i to da napr. vakcina protiv bjesnoće ( obavezna svake godine) košta - 1. kunu , a veterinar svoju uslugu i tu vakcinu naplati 120.

NV
novo vriijeme
18:47 10.01.2014.

A koliko su pasa druga skloništa "eutanizirala", šta je to ,milosrđe. Iz onoga što čitam meni se čini da je žena voljela životinje i da su kod nje poživjeli dulje nego drugdje, a žena je rasrodala sve što ima daa ih hrani. Imam kućnog ljubimca kojeg jako volim pokupljen kao mali sa ceste i uvijek mi se srce stisne kada zovu da spasimo životinje iz azila a znam da nema uvjeta za dva, ali ova optužnica mi se čini kao licemjerje. Ispast će da je ubojica kao oni zlotvori koji su bacali male psiće u rijeku ili zvijeri koji vade kobili ždrijeve iz trbuha nožem.

DD
ddh
22:17 10.01.2014.

Malo texta za Josipovica, Milanovica, Pusica i Trselicku. Zasluzila je ta zenska i prijavu i optuzbu. Ali da to ide tako brzo je znakovito. I to je njezina nesreca. Koliko god bilo perverzno, ipak se mora kod toga na to to misliti, da je ostrovala pse. Jer da kojim slucajem otrovala ili pobila 70-etak Hrvata kao cetnici u Skabrnji vjerojatno bi mogla pokraj DORH-a na celu sa Bajicem, te Josipovica i Milanovica mirno spavati, kao sto spavaju i cetnicki zlocinci. Komparacija je neukusna i skoro prostacka, ali kod hrvatskog pravosudja i organa gonjenja pogadja "u sridu" i pokazuje te organe u pravom svijetlu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije