Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubili ih kamatari?

Psi vjerojatno otrovani, vlasnica pobjegla u Švicarsku?

napušten azil
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
12.12.2013.
u 21:56

Kako neslužbeno doznajemo, uginuli psi dio su onih koji su 2007. godine oduzeti iz kuće Brankice Crosetti

Od čega su uginula 43 psa pronađena jučer na Jadranskoj aveniji, još uvijek nije poznato, međutim, klupko oko osoba koje stoje iza navodnog prihvatilišta i udruge Astor pod čijim su imenom čipirani psi, polako se odmotava.

Kako neslužbeno doznajemo, psi, koji su ubijeni, isti su oni koji su 2007. godine oduzeti iz kuće Brankice Crosetti u Velikoj Gorici. U to vrijeme Crosetti, koja je iz Švicarske u Goricu došla 2005. godine, u kući je držala šezdesetak pasa i stotinjak mačaka.

Peticiju protiv nje tada su potpisali susjedi koji nisu više mogli izdržati nered u dvorištu kuće u susjedstvu, a pse i mačke oduzela je veterinarska inspekcija te su psi smješteni u hotel za pse, a za mačke je vlasnica dobila rok da ih zbrine sama. To je i učinila te su mačke smještene blizu Popovače, u “Stari Maček”, udrugu koja zbrinjava napuštene i zlostavljane kućne ljubimce.

- Psi su ubijeni najvjerojatnije trovanjem ili nekim drugim nasilnim sredstvom, a udruga Astor nije dio Mreže protiv napuštanja životinja - poručili su Prijatelji životinja koji se nadaju da će istraga što prije pokazati što se, zapravo, dogodilo. Brankica Crosetti navodno je pobjegla u Švicarsku, a na telefone, kako na broj prijavljen u Hrvatskoj, tako ni na onaj švicarski, danas se nije javljala.

Kako doznajemo, Crosetti je često spavala u automobilu pokraj barake u koju su bili smješteni njeni psi jer je zapala u dugove koje nije mogla riješiti, pa je izgubila stan, a nalazi se i na listi poreznih dužnika. Pojavile su se i insinuacije da su pse ubili kamatari, a Crosetti je s nekima od preživjelih otišla u Švicarsku. Međutim, što se zaista dogodilo, znat će se nakon istrage.

Komentara 4

TI
tirkizna
08:36 13.12.2013.

Došlo je vrijeme da se u Hrvatskoj konačno provede potpuna kontrola kućnih ljubimaca, posebno pasa i mačaka. Potreban nam je i novi zakon o kućnim ljubimcima sa vrlo strogim sankcijama protiv zlostavljača i vlasnika. Treba nam i reorganizacija sustava o brizi i njezi životinja (ako takva uopće postoji danas u ovoj zemlji!). Ne možemo samo zatvarati oči i zataškavati zlostavljanje životinja.

SW
swizer
22:15 12.12.2013.

mozemo je naci ako neko hoce...

SW
swizer
22:19 12.12.2013.

ima kucni broj registriran ovdje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije