Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obustavljen postupak

Bivši članovi Mladeži HDZ-a neće biti kažnjeni zbog pijančevanja i razbijanja u River pubu

bivši članovi mladeži HDZ-a
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
28.04.2015.
u 08:10

Spis protiv Željka Goršića i Danijela Trupkovića na sud u Zagreb stigao je kada je već nastupila zastara

Željko Goršić i Danijel Trupković, bivši istaknuti članovi karlovačke Mladeži HDZ-a, ipak će se izvući bez kazne zbog divljanja i demoliranja kafića River pub u studenom 2008. Naime, sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu prije šest dana donijela je rješenje o obustavi postupka protiv Goršića i Trupkovića jer je u predmetu nastupila apsolutna zastara. Kako stoji u rješenju, u slučaju kaznenog djela uništenje i oštećenje tuđe stvari zastara kaznenog progona nastupa nakon šest godina, a budući da je djelo počinjeno 8. studenog 2008., zastara je nastupila još prije pet mjeseci.

Treba svakako napomenuti da se spis po karlovačkim sudovima vukao više od šest godina, a na zagrebački Općinski kazneni sud stigao je 10. travnja ove godine kada je, po shvaćanju suda u Zagrebu, bio već debelo u zastari. Treba istaknuti i to da je izmjenom Kaznenog zakona 2011. produljen zastarni rok za dvije godine u predmetima u kojima je donesena prvostupanjska presuda. No postoje dva tumačenja ove odredbe, a sud u Zagrebu zauzeo je stav kako se primjenjuje samo u situacijama kada je prvostupanjska presuda donesena prije isteka zastarnog roka kako bi viši sud imao vremena odlučiti o žalbama. Na ovaj način spornu odredbu tumače ugledni profesori Pravnog fakulteta poput prof. dr. sc. Petra Novosela i prof. dr. sc. Ksenije Turković. Budući da je u ovom slučaju prvostupanjska presuda donesena u studenom 2011., a ukinuta je u rujnu 2014., sud u Zagrebu nije primijenio odredbu o produljenju zastarnog roka.

>> Zbog premlaćivanja studenta Danijel Trupković i Željko Goršić dobili rad za opće dobro

>> Željko Goršić: Lažima me neće ustrašiti, smijat ću se ja i dalje...

Komentara 45

MA
Majur
09:04 28.04.2015.

Jedan od primjera koje ja Non- stop trubim....Uvijek sam bio protiv komunizma, crvenih i njihovih današnjih sljedbenika u odijelima koji blate Hrvatsku, ali..... Kako može jedan takav HDZ sa svim tim aferama, propustima,kriminalom i lažnim domoljubima biti Vjerodostojan?!?!?!Ako nešto nije u redu, onda nije pa makar bio moj rođeni...Ova dvojica nadobudnih majmuna su demolirali i divljali i pretukli nekoga da to sad ode u Zastaru..alooo!!!!Sad ih lijevi napadaju kao da u njihovoj mladeži nema propalica, a desni brane... pa obrnuto drugi puta,ma... treba vas sve takve najbolje lansirati na neku drugu planetu jer ste primitivni do boli.....

ME
Mene
09:07 28.04.2015.

Ajde sada novinari imena sudaca koji su upetljani u ovu sramotu dobivaju placu, a ne rade - nisu odradili svoj posao. Da se zna koga treba smjeniti - pretvoriti ih u obicne cinovnike - zamijeniti cim prije!!

DU
Deleted user
09:07 28.04.2015.

Sudeći po većini koja je uvalila minuse komentarima koji osuđuju višegodišnje, opetovano (!) divljanje ova dva seoska đilkoša s visokopozicioniranim taticama, opet nas čekaju bajna vremena HDZ- ove sprdačine sa zakonima! A što se dvojca tiče, naletit će oni jednogg dana na jačeg i luđeg, pa će biti posla u Traumi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije