Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđena presuda

Bivša šefica HPB-a u zatvor na dvije godine

Ljerka Ercegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.02.2014.
u 19:57

Dastra mora vratiti 18,2 milijuna kuna štete

Prava afera HPB-a, u kojoj je istraga počela potkraj 2000., okončana je nedavno pravomoćnom presudom.

Bjelovarski Županijski sud potvrdio je presude Ljerki Ercegović, bivšoj šefici uprave HPB-a, te Ivici Gregorić, bivšoj članici uprave, koje su bile osuđene u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu na po dvije godine zatvora jer su, prema optužnici, zlorabeći ovlasti, 1999. pribavile 18,2 milijuna kuna koristi za Dastru, koja je tada bila u sastavu Globus grupe, a na štetu banke.

Prema presudi sutkinje Božice Barlović, proglašene su krivima jer su prihvatile i provele nalog Dastre da se iz HPB-a doznači 4,79 milijuna DEM na račun tvrtke Well Handels iz Graza. Istraga je pokrenuta protiv desetak osumnjičenih, no optužene su samo Ercegović i Gregorić. Ercegović je zbog ove presude podnijela tužbu Ustavnom sudu. Dastra je dužna HPB-u nadoknaditi 18,2 milijuna kuna štete.

>> Bivša šefica uprave HPB-a dobila dvije godine, kaže 'nisam kriva'

Komentara 3

DH
dalibor.hren
22:06 11.02.2014.

Na presudu je trebalo čekati samo 14 godina!?

KA
kafka
11:11 12.02.2014.

. Hrvatska - mala država s puno lopova! . Hrvatska - tko ne krade ne treba niti da jede! :-)) .

OJ
OŽUJAK JOŽEK
20:50 12.02.2014.

Bjelovar i Sisak ima tu što povezano?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije