Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
negira zločin

Drašković u sobi hotela čeka da ga zbog ubojstva izruče Belgiji

Andrija Drašković
Foto: Screenshot Youtube
02.07.2015.
u 14:30

Drašković, koji je nudio 50.000 eura jamčevine, ne protivi se izručenju

Andrija Drašković (51) na slobodi će čekati izručenje Belgiji. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu potvrdilo je odluku istražnog suca koji je smatrao kako nije potrebno da Drašković izručenje čeka u ekstradicijskom pritvoru na splitskim Bilicama. Odredio mu je jamčevinu od 100.000 eura, koja srbijanskom kontroverznom biznismenu ne bi trebala biti problem, uz mjeru oduzimanja putovnice i obvezu boravka u istom hotelu.

Drašković, koji je nudio 50.000 eura jamčevine, ne protivi se izručenju.

Nije znao da je Belgija u travnju ove godine za njim raspisala europski uhidbeni nalog, jer se nije odazivao sudskim pozivima, te je uhićen na povratku s ljetovanja, prošlog utorka u splitskoj Zračnoj luci Resnik.

Za Draškovićem je Belgija raspisala europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je jedan od supočinitelja ubojstva albanskog aktivista za ljudska prava Envera Hadrija prije 25 godina u Bruxellesu. Enver Hadri ubijen je 25. veljače 1990. godine, kada je usred dana na semaforu izrešetano njegovo vozilo. Ubojstvo je navodno naručio SDB, što znači da se Belgija priprema za suđenje u slučaju jednog od posljednjih udbaških ubojstava. Drašković je na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu negirao bilo kakvu povezanost s ubojstvom Envera Hadrija.

>> Hoće li za slobodu Andrije Draškovića biti potrebno 100 tisuća € jamčevine

>> Od sukoba klanova i ubojstava do svjedoka u slučaju Perković

Komentara 2

DU
Deleted user
08:07 04.07.2015.

otkuda u splitu ...neznam ko ga je docekao??

IB
ivan.biljan68
12:01 03.07.2015.

Ovakve privilegije ne uživa svatko,samo iz hotela,otići u prdekaru i nije baš ugodno.U Belgiji nije ko kod nas,hrana,spavanje kupanje...bit će uskraćen za puno toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije