Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEYMAR NAJVEĆA ZVIJEZDA

Otvaranje iz snova: Brazilci su zadovoljni ždrijebom

Luis Felipe Scolari
Foto: DPA/PIXSELL
06.12.2013.
u 19:25

Brazil je na 10. mjestu Fifine ljestvice, a najbolji je igrač zvijezda Barcelone Neymar. Uz njega, tu su i zvijezde najboljih klubova – Thiago Silva, Marcelo, Oscar, Hulk...

Otvaranje iz snova. Tako se može opisati prva utakmica Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Kockaste će 12. lipnja u Sao Paulu čekati domaćini i jedan od najvećih favorita za naslov prvaka.

Seleção na naslov prvaka čeka od 2002. godine, a na posljednja dva prvenstva ispadali su u četvrtfinalu. Na domaćem terenu sve će napraviti da se vrate na vrh.

– Dobro je. Engleska, Italija, Urugvaj, to je najteža grupa i mi nismo u njoj. Otvaramo protiv europske momčadi, to sam priželjkivao. Nakon toga imamo ''clasico'', što će biti teška utakmica. Zatim Kamerun. To je dobro za nas – rekao je izbornik Brazila Luis Felipe Scolari.

Brazil je na 10. mjestu Fifine ljestvice, a najbolji je igrač zvijezda Barcelone Neymar. Uz njega su tu zvijezde najboljih klubova – Thiago Silva, Marcelo, Oscar, Hulk...

Dvaput igrali međusobno

Hrvatska i Brazil igrali su dvije utakmice. U prijateljskoj utakmici u Splitu odigrali smo 1:1. Poveli smo golom Nike Kranjčara u 32. minuti, a Brazilcima je remi u 43. minuti donio Ricardinho.

Drugi susret dogodio se na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine, a tada smo izgubili sa 1:0. Strijelac je bio Kaka.

Hoće li nam novi susret biti treća sreća, vidjet ćemo 12. lipnja. U svakom slučaju, cijeli svijet će gledati Hrvatsku protiv moćnog Brazila na otvaranju SP-a.

>> Hrvatska otvara SP protiv Brazila, u skupini su još Kamerun i Meksiko
>> Hrvatska će igrati u Sao Paulu, Manausu i Recifeu
>> Lovren: Zadovoljan sam; Šimunić: Možemo proći
>> Cijeli svijet će gledati kako mala Hrvatska igra protiv velikog Brazila

Ključne riječi

Komentara 2

ST
staro topoljanin
20:28 06.12.2013.

brazil je uvjek tesko izlazio sa nama,i ovaj puta mu nece biti lako samo dok nas kovac ne stabilizira,onda cemo se pokefati sa njima dobro i biti ce 2:1 za hrvatsku.

RI
Rizlman
21:36 06.12.2013.

Brazil igra 4-2-3-1. i njima je obrana najjači dio ekipe. Dani Alves - Thiago Silva - David Luiz - Marcelo Paulinho-Luis Gustavo Hulk-Oscar-Neymar i naprijed je Fred. To nije nepobjediva ekipa. Ako im uspijemo zatvoriti bokove, gdje imamo na jednojednoj strani Neymara i Marcela a na drugoj Dani Alvesa i Hulka, i ako tu uspostavimo ravnotežu onda smo na konju, i lako možemo do boda, možda i do sva tri. Međutim, to će biti jako teško, ali nadam se da će izbornik naći rješenje. Kroz sredinu to nije ni sjena onog Brazila koji je uvijek imao igrače koji su radili dar-mar nego imaju dva radna zadnja vezna i imaju Oscara koji je plemenit igrač, ali on je više ofenzivni vezni i druga špica nego klasični vezni igrač. Znači, oni nemaju Luku Modrića i Rakitića, ne igraju s takvim tipom igrača, i prema tome, ako im uspijemo zatvoriti bokove a Modrić i Rakitić se uspiju nametnuti u sredini, nismo bez šansi. Ja bih naravno odmah potpisao bod, bod bi bio kao kuća, jer bi Brazil onda morao ići po pobjede punom snagom protiv naših konkurenata, pa bi se moglo dogoditi da nam u preostale dvije utakmice bude trebala samo jedna pobjeda za prolaz. Vidjet ćemo što će biti, i već se radujemo ovom spektaklu na samom otvaranju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije