Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB SP-A

Hrvatska otvara SP protiv Brazila, u skupini su još Kamerun i Meksiko

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
06.12.2013.
u 18:20

Hrvatska će otvoriti svjetsko prvenstvo u Sao Paolu protiv domaćina Brazila 12. lipnja. Uz nas su u skupini Kamerun i Meksiko.

Hrvatska na Svjetskom prvenstvu nije bila osam godina, od Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. Tada smo bili u skupini s Brazilcima, a istog su nam protivnika kuglice namijenile i ovog puta.

Kockasti će u Sao Paolu 12. lipnja otvoriti Svjetsko prvenstvo protiv domaćina Brazila. Uz nas su još u skupini Kamerun i Meksiko.

S Kamerunom igramo 18. lipnja u Manausu, a posljednju utakmicu u skupini igramo u Recifeu protiv Meksika.

Naša skupina križat će se sa skupinom B u kojoj su Španjolska, Čile, Australija i Nizozemska.

Kao skupina smrti uz našu se nameće skupina D u kojoj su Urugvaj, Italija, Engleska i Kostarika.

BiH je prvi put na Svjetskom prvenstvu, a u skupini F izvukli su Argentinu, Nigeriju i Iran. Prvenstvo će otvoriti protiv Messija i društva.

Francuzi su imali puno sreće u ždrijebu i izvukli su Švicarsku, Ekvador i Honduras.

Ždrijeb SP-a:

Skupina A: Brazil, Kamerun, Meksiko, Hrvatska

Skupina B: Španjolska, Čile, Australija, Nizozemska

Skupina C: Kolumbija, Obala Bjelokosti, Japan, Grčka

Skupina D: Urugvaj, Italija, Kostarika, Engleska

Skupina E: Švicarska, Ekvador, Honduras, Francuska

Skupina F: Argentina, Nigerija, Iran, BiH

Skupina G: Njemačka, Gana, SAD, Portugal

Skupina H: Belgija, Alžir, Južna Koreja, Rusija

>> Tek kad vidim kaznu, odlučit ću vodim li Mandžukića i Šimunića na SP
>> Ples kuglica: Hoće li sreća pomaziti Hrvatsku?
>> Pogledajte koga je Hrvatska izvukla u probnom ždrijebu za SP
>> Jozić: Bolje je izbjeći selekcije iz J. Amerike

Komentara 66

Avatar TinaMazze
TinaMazze
17:49 06.12.2013.

Samo da ne dobijemo Sloveniju ili Srbiju!!!!!!!!!!!

Avatar Django
Django
19:17 06.12.2013.

Malo sam gledao koeficijente i ranking - naša grupa je u stvari druga najslabija po zbroju koeficijenata. Što se rankinga tiče, Brazil 11-ti, Hrvatska 18-ta, Meksiko 24-ti, Kamerun 59-ti. Kamerun je najslabija od svih reprezentacija na prvenstvu. Do sada je 90% svih otvaranja prvenstva završilo neriješeno. Na Kamerunu će se raditi gol-razlika, a sa Meksikom se valja počupati za drugo mjesto. Ako prođemo grupu, čekaju nas Španjolska ili Nizozemska, dakle prvi ili drugi sa prošlog svjetskog prvenstva. Iskreno, mislim da bi nam Španjolska bolje odgovarala, ali objektivno gledano, to će nam biti zadnja utakmica na prvenstvu. Iako, uz pošten pristup igri, sve je moguće, ne pobjeđuje u nogometu uvijek bolji. Pošto je Mandžo izgubljen za prvu utakmicu, red bi bio - bez obzira na sportsku logiku - da u napadu protiv Brazila zaigra DUDUUUUUUU !!!!!!!!

Avatar Django
Django
16:37 06.12.2013.

Ovu neizvjesnost možemo zahvaliti Štimcu koji nas je uspio srozati u taj četvrti lonac. Bez poraza od Belgije, i dvije katastrofe protiv Škotske bili bi danas u prvoj grupi. No bez obzira na protivnike, kao i uvijek do sada, ako na SP pristup bude kao protiv Islanda, ne moramo se nikoga bojati. Kao niti na prošlom prvenstvu gdje smo za protivnike imali Španjolsku i Italiju, gdje i unatoč ispadanju nitko objektivan nije mogao ništa prigovoriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije