Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nokautirao ga koljenom

Werdum nokautirao Hunta u drugoj rundi i postao privremeni UFC prvak!

Werdum vs Hunt
Fight Site
16.11.2014.
u 08:34

Ricardo Lamas je prekinuo niz od sedam pobjeda, koji je Dennis Bermudez imao iza sebe. Do pobjede je došao gušenjem giljotinom u prvoj rundi

Fabricio Werdum postao je privremeni UFC prvak u teškoj kategoriji. On je u drugoj rundi nokautirao Marka Hunta letećim koljenom te će tako biti nositelj UFC-ovog pojasa do povratka prvaka Caina Velasqueza te njihove međusobne borbe. Do velikih pobjeda došli su Jessica Eye, Ricardo Lamas i Kelvin Gastelum.

Mexico City je svjedočio sjajnom nastupu i pobjedi Fabricia Werduma, koji je postao privremeni UFC prvak svijeta u teškoj kategoriji. On je nokautirao Marka Hunta sredinom druge runde, nakon što je "fintirao" rušenje te čisto pogodio Hunta letećim koljenom.

Prva runda dala nam je jednog odlučnog Marka Hunta, koji je pokušao što prije doći do pobjede. Nekoliko puta je odlično pogodio Werduma, a jednom ga je i srušio te proveo određeno vrijeme u kontroli, no Werdum nije dozvolio da se Hunt digne i dođe u poziciju odakle bi mogao slati ubojitije udarce. 

Drugu rundu je pokušao slično, no ovog puta je Werdum imao bolje odgovore te pogađao dobre kontre. Na samoj sredini runde, Werdum je pokušao krenuti prema nogama Hunta, no zapravo je to bila samo finta kojom je naveo Hunta na spuštanje glave, a nakon toga ga je pogodio desnim koljenom točno u bradu. Nakon još nekoliko udaraca na podu, gdje Hunt nije imao pravu obranu, sudac Herb Dean je prekinuo borbu.

Fabricio Werdum je tako ipak osigurao borbu protiv Caina Velasqueza, a dok se prvak ne vrati, Werdum je i vlasnik UFC-ovog pojasa prvaka, barem onog privremenog. Nakon Cainovog povratka, njih dvojica će se međusobno boriti za ujedinjenje, odnosno za jedinstvenu titulu.

Sunaslovna borba ponudila je duel Kelvina Gasteluma i Jakea Ellenbergera, a Gastelum je još jednom potvrdio nevjerojatan talent. Ovog puta nije imao problema s težinom, štoviše bio je čak 800 grama ispod gornje granice, a u kavezu je izgledao sjajno. Ellenberger je pokušavao svojim sjajnim udaračkih tehnikama, Gastelum je prihvatio takvu borbu, no u drugoj polovici prve runde su završili na podu, a Gastelum, pred kraj nje, uspijeva uhvatiti gušenje s leđa te prisiliti "Juggernauta" na tapkanje.

Ricardo Lamas je prekinuo niz od sedam pobjeda, koji je Dennis Bermudez imao iza sebe. Do pobjede je došao gušenjem giljotinom u prvoj rundi. Oba su borca u borbu krenula izuzetno ofenzivno i moglo se očekivati da borba neće dugo potrajati. Tako se i dogodilo, jer je sredinom runde Lamas uzdrmao Bermudeza jednim lijevim direktom. Bermudez je završio na leđima, no nije to izgledalo opasno, budući da smo Bermudeza navikli gledati da pada i brzo se ustaje. Tako je pokušao i ovog puta, no Lamas je taktički odradio nevjerojatno.

Dobro je Ricardo proučio svog protivnika i znao je kako Bermudez inače reagira u ovakvim situacijama te je predosjetio da će mu krenuti u noge i to je iskoristio da bi fantastično došao u poziciju giljotine, iz koje za Bermudeza nije bilo spasa. Ovime je prekinuo Bermudezovu serije te time još više olakšao Conoru McGregoru put prema borbi za titulu prvaka.

Druge dvije borbe na glavnom programu dobili su domaći borci, Augusto Montano i Hector Urbina. Montano je krajem prve runde koljenima završio Chrisa Heatherlya, dok je Urbina giljotinom, također u prvoj rundi, savladao Edgara Garciu.

Na uvodnom programu vrijedi spomenuti vrijednu pobjedu Jessice Eye, prekidom u drugoj rundi, nakon što je već unutar prvih pet minuta borbe pogodila Leslie Smith u uho, koje se odmah puklo i uzrokovalo teško krvarenje. Suci su Smith dozvolili ulazak u drugu rundu, no uskoro više nije bilo smisla te je prekinuto i timska kolegica Stipe Miočića je mogla slaviti.

Pobjednici latinoameričkog Ultimate Fightera su Yair Rodrigouez i Alejandro Perez. Rodriguez je jednom čistom odlukom savladao Leonarda Moralesa, dok je Perez slavio protiv Jose Quinonesa nakon dramatične borbe i krajnjem ishoda. Quinones je, kroz cijelu borbu djelovao kao bolji borac, no u trećoj rundi je napravio glupost. Glavom je udario svog protivnika i za kaznu su mu oduzeta dva boda. Na kraju jednoglasna odluka u koristi Perez, ali zanimljivo je kako bi isti borac došao do pobjede i da nije bilo oduzimanja bodova. Tad bi odluka bila podijeljena i to bi završilo vrlo kontroverzno, jer Perez sigurno nije bio bolji borac u čak dvije runde.

UFC 180 - rezultati:

Fabricio Werdum def. Mark Hunt - TKO (R2 2:27)
Kelvin Gastelum def. Jake Ellenberger - SUB (R1, 4:46)
Ricardo Lamas def. Dennis Bermudez - SUB (R1, 3:18)
Augusto Montaño def. Chris Heatherly - TKO (R1, 4:50)
Héctor Urbina def. Edgar García - SUB (R1, 3:38)

Yair Rodríguez def. Leonardo Morales - jednoglasna odluka sudaca
Alejandro Pérez def. José Alberto Quiñonez - jednoglasna odluka sudaca
Jessica Eye def. Leslie Smith - TKO (R2, 1:30)
Gabriel Benítez def. Humberto Brown - SUB (R3, 0:30)
Henry Briones def. Guido Cannetti - SUB (R2 1:44)
Marco Beltrán def. Marlon Vera - jednoglasna odluka sudaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije