Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
taekwondo

Vedran Golec osvojio zlato u Turskoj i srebro u Francuskoj

Taekwondo
Foto: VL
25.11.2014.
u 20:01

U 1. kolu savladao je Novozelanđanina Sandersa Dafydd 9:2, u 2. kolu Poljaka Piotra Hatowski 7:2, u 3. kolu savladao je Španjolca Cabo Esteban Adriana rezultatom 10:7, dok je u finalnu borbu izgubio istim rezultatom 7:10 od 3. nositelja na svijetu kategorije +87kg i 4. nositelja olimpijske kategorije +80kg prema WTF listi, Britanca Mahame Cho.

U Parizu se ovog vikenda održalo međunarodno taekwondo natjecanje "10th International Tournament of Paris Ile de France 2014", G1 turnir WTF-a, u organizaciji Francuskog taekwondo saveza. Na turniru su nastupila 382 seniora/ke iz 23 zemlje.

Iz TKD kluba Jastreb na navedenom natjecanju u sastavu selekcije Zagrebačkog taekwondo saveza nastupio je i trenutno najuspješniji hrvatski senior u taekwondo sportu Vedran Golec, aktualni viceprvak Europe i olimpijski kandidat za Rio 2016. U kategoriji +87kg. U pratnji je bio trener Dejan Mesarov.

Vedran Golec, u teškoj kategoriji osvojio je srebrnu medalju uz 3 dominantne pobjede: u 1. kolu savladao je Novozelanđanina Sandersa Dafydd 9:2, u 2. kolu Poljaka Piotra Hatowski 7:2, u 3. kolu savladao je Španjolca Cabo Esteban Adriana rezultatom 10:7, dok je u finalnu borbu izgubio istim rezultatom 7:10 od 3. nositelja na svijetu kategorije +87kg i 4. nositelja olimpijske kategorije +80kg prema WTF listi, Britanca Mahame Cho.

S Paris opena Jastrebov dvojac (trener Dejan Mesarov i natjecatelj Vedran Golec) uputili su se u lov na nove bodove u Tursku na 2. Europsko taekwondo prvenstvo za klubove, G1 statusa.

Golec je osvojio zlatnu medalju, na natjecanju na kojem je nastupilo 658 natjecatelja iz 82 kluba iz 31 zemlje.

U prvom kolu savladao je azerbajdžanskog natjecatelja Valyeva Bayramalija rezultatom 6:4. U drugom kolu zlatnim bodom pobjeđuje turskog natjecatelja Serdara Yuksela pri rezultatu 2:2. U trećem kolu predao mu je meč poljski natjecatelj Piotr Hatowski, dok u finalu dobiva ponovo predstavnika domaćina Kana Kilica (Turska).

Nakon 17 turnira koje je naš teškaš ove godine pohodio, u svoju kolekciju spremio je 7 zlatnih, 2 srebrna i 4 brončana odličja. Ovim turnirom Vedran Golec zvršio je ovogodišnju natjecateljsku sezonu i upisao nove bodove na rang listi Svjetske taekwondo federacije sa kojim će napraviti značajan pomak u poretku gdje je trenutno 12. teškaš svijeta.

>> Šest medalja u Beogradu: Zlato za L. Zaninović, Goleca i Radoš

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije