Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u Zagrebu

Luka Plantić osvojio zlato i posvetio ga boksaču koji je prebio suca

Luka Plantić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
25.10.2014.
u 23:29

- Pinčuk je dugačak ali i malo prljav borac, a ja sam u trećoj rundi pao. No, sretan sam ja i sa srebrom - rekao je Filipi

Sa zlatom Sesvećanina Luke Plantića (75 kg) i srebrom Zadranina Tonija Filipija (91 kg), danas je u Zagrebu završeno Europsko juniorsko prvenstvo.

Plantić je Talijana Sarchiotta svojim stalnim naletima prisilio na opstrukciju borbe pa je sudac već u 2. rundi Talijanu dosudio treću javnu opomenu (za povlačenje) i prekinuo borbu. Pobjednik je kazao da je zlato posvetio svom klupskom treneru Tepešu te klupskim kolegama Vidu Lončaru (borcu koji je nokautirao suca) i Luki Prtenjači koji je pao na vagi.

- S ovim sam potvrdio da srebro sa svjetskog juniorskog i bronca s Olimpijskih igara mladih nikako nisu bile slučajnost - kazao je Plantić.

Protiv dugorukog Ukrajinca Pinčuka, Filipi nije uspio nametnuti borbu iz klinča.

- Pinčuk je dugačak ali i malo prljav borac, a ja sam u trećoj rundi pao. No, sretan sam ja i sa srebrom - rekao je Filipi.

I finalnog dana nisu svi suci bili na visini zadatka. Englezu Daltonu Smithu oduzeli su čisto izborenu pobjedu, pa ga je čak i izviždani pobjednik Kravcov tijekom intoniranja ruske himne povukao k sebi na najvišu stubu postolja. Uznemiren takvim sudačkim odlukama, sportski direktor HBS-a Željko Mavrović došao je do postolja i zamolio da ga slikaju s moralnim pobjednikom.

No, zato je drugi engleski finalist slavio i to momak po imenu Muhammad Ali (52 kg).

- Čim sam se rodio moji roditelji su htjeli da budem boksač pa su mi dali ime slavnog boksača - kazao je Muhammad.

Po dva zlata osvojili su Italija i Rusija, a po jedno Hrvatska, Engleska, Rumunjska, Njemačka, Moldavija i Ukrajina. 

>>Boksač koji je premlatio suca otkrio kako se namjerava braniti pred sudom

>>Mladi hrvatski boksač koji je nokautirao suca doživotno suspendiran i završio u pritvoru!

Komentara 24

BA
basilije
00:43 26.10.2014.

posvetio medalju kolegi koji je pretukao suca, pravi rabijatni smrad

KT
Krševan Toranj
00:57 26.10.2014.

ima li taj lik mozga u glavi?? oduzet mu medalju zbog ove izjave!!

BS
bravo_sammir
01:22 26.10.2014.

Primitivcina posvecuje medalju huliganima. Mizda bi i on na suca da je izgubio. A onaj loncar dobio po nosu pa napao jeding covjeka koji ga je spasio kad je prekinuo borbu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije