Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC 21

Dion Staring: Borit ću se s bilo kim, baš kao što sam se borio s Cormierom!

Dion Staring
Vecernji.hr
20.11.2015.
u 17:00

Staring je iskusni veteran s velikim internacionalnim iskustvom i preko 40 odrađenih mečeva. Nastupao je u brojnim organizacijama uključujući Strikeforce gdje se suočio s UFC-ovim prvakom Danielom Cormierom.

FFC 21 priredba donosi čak tri borbe za titulu. Jedan od ljudi koji će 27. studenog u Rijeci braniti svoj naslov je i nizozemski MMA veteran Dion "The Soldier" Staring. U njegovoj prvoj obrani FFC-ove titule u teškoj kategoriji pokušat će ga spriječiti MMA prvak Njemačke, Andreas Kraniotakes.

Staring je iskusni veteran s velikim internacionalnim iskustvom i preko 40 odrađenih mečeva. Nastupao je u brojnim organizacijama uključujući Strikeforce gdje se suočio s UFC-ovim prvakom Danielom Cormierom. Nizozemac je trenirao i kod poznatih Blackziliansa, a za ovu borbu se već rutinski priprema u legendarnom Mikes Gymu.

U FFC je došao 2013. i na osmoj priredbi organizacije svladao je Antu Deliju. Uslijedila je pobjeda nad Tomažom Simoničem na FFC 12 priredbi, a zatim i osvajanje pojasa u borbi s UFC-ovim veteranom Riccom Rodriguezom na FFC 17 priredbi prije točno godinu dana. Sada je pred "The Soldierom" novi izazov u obliku Andreasa Kraniotakesa kojeg prvak shvaća jako ozbiljno.

Kakva je situacija u Mikes Gymu ovih dana?

- Dani su dugački ali dobro je. Mike je odličan trener s puno znanja, ne samo za "stand up" borbu, već zna puno o hrvanju i borbi u parteru.

Kako se osjećate mentalno uoči ulaska u ovu borbu? Jeste li uzbuđeni?

- Moram priznati da se svakim danom osjećam sve jače. Samo treniram, odmaram se, podučavam MMA i zatim ponovno treniram.

Što mislite o Andreasu Kraneotakesu kao protivniku?

- Kraneotakes je dobar i čvrst borac, borio se s nekim velikim imenima. Mislim da je kvalitetan protivnik tako da ga ne podcjenjujem i shvaćam svoj trening jako ozbiljno.

Mislite li da je Kraniotakes dovoljno kvalitetan da dobije priliku boriti se za pojas u svom prvom FFC nastupu?

- Da, mislim da zaslužuje tu priliku.

Jeste li u ovom kampu više pozornosti posvetili hrvačkoj obrani i BJJ-u budući da je Kraniotakes zadnjih sedam od osam pobjeda ostvario "submissionom"?

- Ovo je MMA i potrebne su sve vještine. Uvijek treniram i stojku i hrvanje i BJJ i spremam se za sve stilove.

U Rijeci će nastupiti i srpski teškaš Darko Stošić koji se polako uspinje FFC-ovom teškom divizijom. On je izjavio da bi vas bez razmišljana izazvao ako bi se za to ukazala prilika. Mislite li da mladi borac ima šanse protiv iskusnog veterana poput vas?

- Nisam obraćao pozornost na njega i ostale borce u FFC-u jer sam koncentriran na borbu ispred sebe i Kraniotakesa. Ali već sam ranije u FFC-u prebio mladog talenta i ne bih oklijevao da to učinim ponovno.

Igor Pokrajac je izjavio da bi vas pobijedio bez problema. Bi ste li se voljeli suočiti s UFC veteranom negdje u budućnosti?

- Borit ću se s bilo kime, baš kao što sam se borio s "Lil Nogom" i Danielom Cormierom. Nitko se u to doba nije htio boriti s njima, ali ja sam uzeo te borbe. Tako da ne vidim zašto bih sada rekao 'ne' i odbio Pokrajca ili bilo kojeg drugog borca.

Biste li uzeli u obzir spuštanje u polutešku kategoriju ako vam ponestane izazivača u teškoj?

- To još ne znam. Prvo moram obaviti svoj posao u teškoj.

Jeste li uspjeli pogledati koju borbu s FFC-a 20?

- Jesam, vidio sam neke borbe. Posebno sam gledao borbu Collina Georgea jer treniramo skupa.

George je u petoj rundi napravio zanimljiv preokret, jeste li pričali s njim o borbi?

- Jesam, naravno. Bio sam jako sretan zbog njegove pobjede.

Planirate li se boriti na FFC-ovim priredbama u SAD-u iduće godine? Možda na priredbi u Floridi, mogli bi ste se naći sa 'starim' prijateljima Blackzilliansima?

- Nisam još napravio nikakve planove za 2016. Uvijek je lijepo naći se s poznatim ljudima i rado bih se našao i s Blackziliansima, ali i dalje ću trenirati u Mikes Gymu.

Zadnji put ste spomenuli da ste izborili sudačku odluku na manjoj priredbi kod kuće u Nizozemskoj. Kakva je bila ta borba?

- Borba je bila 'ok', ali sam završio u bolnici i to me koštalo dosta snage. Tip s kojim sam se borio je bio jako snažan i nisam ga mogao dovršiti.

Također ste bili spomenuli da bi ste se voljeli vratiti u Japan. jeste li razmišljali o novoj Rizin promociji?

- Da, volio bih se boriti tamo. Želim se boriti, nije bitno gdje.

Hoće li ovo biti vaš zadnji nastup ove godine?

- Ne, nadam se da neće.

Kako bi ste ocijenili ovu godinu u svojoj karijeri do sada?

- Bio sam tužan zbog poraza u Japanu, ali sve drugo je dobro prošlo. Jako sam zauzet i idem naprijed.

Tko dobiva meč u hrvanju, vi ili vaš veliki pas?

- Hahaha, izjednačeno je.

>> Boksač nokautirao protivnika dok mu je ovaj pružao ruku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije