Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi Max!

Danac si platio put da bi trenirao u Jastrebu

Vedran Golec
Igor Kralj/PIXSELL
13.04.2014.
u 22:19

– Godinama sam pratio Vedranove borbe. Protivnici smo pa do Švedske nikad nismo razgovarali – kaže Asidah, rođeni Danac marokanskih korijena

Kakav bi to Rocky filmski serijal bio da je Rocky Balboa trenirao s Apollom Creedom u prvom i drugom nastavku, s Clubberom Langom u trojci ili Ivanom Dragom u četvorci?

Te-kvon-do klub Jastreb još se jednom iskazao inovativnim metodama kako bi svog borca, hrvatskog prvaka, poslao što spremnijeg na Europsko prvenstvo u Azerbajdžanu. U Zagreb su doveli olimpijca Asidaha, osvajača brojnih medalja s EP-a i svjetskih kupova. Stari Corleone u Kumu je rekao sinu: “Budi blizak s prijateljima, s neprijateljima još bliži...”.

– Pa da, nije uobičajeno pripremati se s protivnikom – nasmijao se naš teškaš, dvometraš Vedran Golec (25) nakon treninga s danskim reprezentativcem Asidahom Zakarijom (42). Upoznali su se u veljači na švedskom G-2 turniru.

– Godinama sam pratio Vedranove borbe. Protivnici smo pa do Švedske nikad nismo razgovarali – kaže Asidah, rođeni Danac marokanskih korijena. Dogovorili su zajednički trening i, kažu obojica, to je bila kemija...

– Nekad odmah imaš osjećaj da ti borac odgovara. To se vidi i iz treninga. Pazimo jedan na drugoga, ne želimo jedan drugog ozlijediti, ali se i analiziramo jer ćemo se jednom možda naći u borbi.

Asidah je u Zagreb došao o vlastitom trošku.

– U Hrvatsku nisam došao turistički. Vedran ima duže noge nego što sam naviknuo kod drugih protivnika i tjera me da pogreške smanjim na minimum jer me puno brže lovi.

Sa svoje 42 godine Asidah, iako je u radnom odnosu, još puca na vrhunske rezultate u te-kvon-dou.

– Pitaj ga koja je tajna njegove dugovječnosti – huškao je Vedran, a Danac se nasmijao:

– Redovito i dobro spavam i... dobro jedem – a onda dodao ozbiljnije:

– Nikad ne smiješ pomisliti da si zadovoljan, jer se tada prestaješ razvijati. Trebaš biti ponizan. I naravno, pokušati izbjegavati ozljede. Ima puno većih talenata od mene, ali su izgorjeli. Mladi sportaši sve žele brzo, a ne znaju što žele. Preforsiraju se, ozlijede se, šest se mjeseci oporavljaju i više se ne vrate...

Tamara Predegan, glavna tajnica i trenerica kluba, gotovo majka svim svojim sportašima, zaključila je:

– Na Asidahovu primjeru vidi se da pravi sportaši nikad nisu stari. Ravnopravno se nose na natjecanjima, a na iskustvo dobivaju mlade koji srljaju i brzo se potroše. Asidah je jedan od onih koji će se sportom baviti sve dok stoji na nogama.

Nakon Asidahova odlaska iz Zagreba, sljedeći put srest će se na Europskom prvenstvu u Bakuu, u Azerbajdžanu, od 1. do 4. svibnja. Možda i na suprotnim stranama tatamija, u borbi za medalje...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije