Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIPE MIOČIĆ:

'Cro Cop mi je i dalje idol, kako taj žestoko trenira!'

Stipe Miočić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
06.08.2014.
u 09:10

Čak i da budem prvak UFC-a, ni tada ne bih napustio posao vatrogasca jer u tome uživam, kaže Miočić

Prigodom prvog posjeta domovini svojih roditelja, jedan od najboljih UFC-ovih teškaša Stipe Miočić, oduševio je hrvatske pristaše jednostavnošću. Stalno je nasmijan i uvijek spreman za šalu, bez garda velike sportske zvijezde, što on u borilačkom miljeu upravo postaje. Kao petorangiranog UFC-ova teškaša, Miočića od borbe za naslov prvaka dijeli možda i samo jedna pobjeda. A ona bi se mogla održati u Hrvatskoj u jednoj od arena. Ili onoj modernoj zagrebačkoj ili onoj starorimskoj u Puli, o čemu je govorio vlasnik Fight Channela Orsat Zovko:

– Zadnjih godinu i pol dana intenzivnije razgovaramo. Doveli smo K-1 i Glory i još nam je samo ostao UFC. Nadam se da to možemo ostvariti u 2015.

Volio bih borbu u Hrvatskoj

I Stipi se ideja svidjela:

– To bi bilo super, mogao bih dulje ostati od dva tjedna. Bio bi to spektakl. Nadam se da UFC ovo sluša.

Poduzetni Zovko sve je ovo i priredio kako bi ostavio dojam na UFC-ove čelnike koje želi uvjeriti da Miočić u Hrvatskoj odnosno u Europi ima dovoljnu bazu fanova. Uostalom, prije no što je izašao pred hrvatske novinare, Miočić je odradio šest telefonskih intervjua s europskim medijima kao što su The Daily Telegraph, Sky Sports i slični.

Ništa od toga dobroćudnom Miočiću nije bilo teško učiniti, a najviše se razveselio posjetu Mirku Filipoviću.

– Cro Cop mi je i dalje jedan od uzora. Prvi sam ga put gledao u meču s Vovčančinom i shvatio da je zvijer. On je legenda, a ja bih od njega mogao puno naučiti, posebice o nožnim udarcima.

Stipe je gledao završni dio Mirkova treninga i ostao pod dojmom, koji je podijelio s Cro Copovim menadžerom Zovkom:

– Uh, ja sam se umorio samo od gledanja. Zar Cro Cop još uvijek radi ovako žestoke treninge?

U UFC-ovu svijetu Miočić je poseban jer je valjda jedini borac tog ranga koji ima stalan posao izvan borilišta. Stipe je stalno zaposleni vatrogasac i to je posao kojeg se ne odriče ni sada kada puno zarađuje.

– Tom se poslu jako radujem. Imam tamo sjajnu ekipu i ne želim ih napustiti. Osim toga, volim pomagati ljudima.

I Cro Cop je jedno vrijeme bio stalno zaposleni djelatnik specijalne policijske postrojbe, no više nije mogao izdržati na dva razboja.

– Razumijem ga jer to je ipak bio zahtjevniji posao od vatrogasnog.

Na "Stiv" se i ne okreće

Kad je u doticaju s američkim medijima, Stipe ponosno ističe svoje hrvatsko podrijetlo.

– Ispočetka sam nosio i gaćice s kockicama, no kada sam našao sponzora, morao sam se prilagoditi njihovim zahtjevima, ali sada opet nešto pokušavam. Kako kaže otac Bojan (i mlađi brat je Bojan), rodom iz okolice Zadra, Stipe je idol iseljenim Hrvatima u Clevelandu, gdje ih je više od 15.000, što je četvrta najveća koncentracija iseljenih Hrvata u SAD nakon Pittsburgha, Chicaga i New Yorka.

– Moj sin uvijek insistira da prezime izgovaraju Miočić, a ne "Majosik", a i prisilio ih je da ga zovu Stipe, a ne Stiv. Kad ga netko oslovi sa Stiv, on se i ne okrene.

>> Miočić napokon stigao u Hrvatsku: Nisam plakao, ali tata jest

Komentara 5

DI
diskasting
11:55 06.08.2014.

To to stipe samo ti dođi u svoju domovinu kad god hočeš ak dofuraš ufc ovdje to će biti spektakl joj kako bi to dobro bilo mislim da bi si kupio kartu valjda 1g unaprijed još da bude neki od ufc show a ne fight night al nema veze bilo šta za početak i bilo bi dobro neke naše mlade nade bilo ih je u onoj mma ligi di je ta liga nestala bilo je super ljudi puno čak je bilo i dobrih boraca neznam zašto je to propalo čak su pričali i o nekakvoj europskoj mma ligi i to je zapčelo i onda stalo wtf!? pozrdav stipi ne vjerujem da možeš razbiti CAINA ali sve druge možeš sretno!

UJ
ujo123
14:13 06.08.2014.

Čudim se i ja tebi!!! Odi papat kokice m......

Avatar Django
Django
10:14 06.08.2014.

Za dečke koji se bave ovakvim "sportom" postoji od davnina u Zagrebu jedan naziv - štemeri! To su oni tipovi koji su po dvorištima dizali utege napravljene od limenih kanti napunjenih betonom kako bi bili nabildani. To su tipovi koji su "prodavali cigle" po ulicama sa malo prolaznika, tipovi koji su terorizirali slabije od sebe čisto iz "sportskih" pobuda. Kako bi sami sebi dokazali da nešto vrijede. Nemam baš nikakvog afiniteta za ovakve "sportove" i iskreno se čudim onima koji to prate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije