Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINAL FIGHT CHAMPIONSHIP 17 SPEKTAKL U OPATIJI

Brestovac i Staring FFC prvaci, Opatija dala 10 Futures šampiona!

FFC
Foto: Ivana Kaurloto, FFC
1/2
22.12.2014.
u 13:37

Posljednji FFC turnir u 2014., koji se održao u subotu u opatijskoj dvorani Marino Cvetković, nam je dao dva nova Final Fight Championship prvaka, ali i 10 ukupnih FFC Futures pobjednika.

Prvi povijesni FFC prvaci u teškim kategorijama su Mladen Brestovac i Dion Staring. Brestovac je prekidom u drugoj rundi svladao gorostasnog Poljaka Wieslawa Kwasniewskog, dok je Staring bio bolji od bivšeg UFC prvaka Rodrigueza. Krenimo s dvobojem Brestovac vs. Kwasniewski.

Zagrepčanin je od samog početka dao do znanja da je puno kvalitetniji borac te pitanje pobjednika uistinu nije bilo upitno. Poljaku se brojalo već u prvoj rundi nakon jednog koljena u tijelo da bi "The Scorpion sting" u drugoj rundi dovršio posao. S obzirom da je Brestovcu ovo čak 11. pobjeda u nizu od čega više od polovice ubilježio u FFC ringu, nema sumnje da je itekako zaslužio ovu titulu. Bit će zanimljivo vidjeti tko će mu biti prvi izazivač i kada će braniti svoj pojas.

Nažalost meč za pojas prvaka teške kategorije između Diona Staringa i Ricca Rodrigueza nije ispunio velika očekivanja. Nizozemac je od početka dominirao fizičkom snagom i odlučnošću, a bolji ulazak u meč je kapitalizirao sjajnim "front kickom" koji je u nokadaun bacio bivšeg UFC prvaka. No, iskusni se "Suave" oporavio te je preživio do druge runde. Ipak, niti u nastavku meča nije mogao napraviti ništa konkretnije pa je Staring bez većih problema dominirao kako na nogama, tako i na podu. Po isteku druge runde, Rodriguez je predao meč te je razočaran izašao iz ringa. To, dakako, ništa ne oduzima od pobjede i osvajanja pojasa Staringa, no čitav bi dojam bio puno bolji da je Rodriguez odradio kvalitetnije i na koncu konca poštenije svoj posao.

U ostala dva super meča smo vidjeli polovičan učinak domaćih boraca Stanića i Ilića. Iako je Ivan Stanić bio favorit protiv Bahrudina Mahmića, borca koji je u posljednji trenutak uletio u taj meč, relativno nezanimljiv dvoboj je završio pobjedom njegovog protivnika nakon sudačke odluke. Teško je bilo što izdvojiti s obzirom da je bilo malo čistih udaraca, no Mahmić je za  dlaku bio konkretniji te je zasluženo slavio. Puno impresivniji bio je njegov klupski kolega Dorijan Ilić koji se u ring vratio nakon više od godine dana. On je tehničkim nokautom nakon furioznog GNP-a  svladao Mađara Rozmaringa već u prvoj rundi.

Sjajne dvoboje pružili su i finalisti FFC Futuresa, a čitav detaljni izvještaj o borbama pročitajte u nedjelju na Fight Siteu.

FFC 17 - Futures Super Finale

KB
Mladen Brestovac def. Wieslaw Kwasnierski, KO, R2, 0:45
Bahrudin Mahmić def. Ivan Stanić, jednoglasna odluka sudaca
Dino Belošević def. Tomislav Čikotić - bez borbe (ozljeda iz polufinala)
Antonio Plazibat def. Mitar Dugalić, KO, R3, 0:44
Nikita Chub def. Ivica Čuklin, jednoglasna odlika sudaca
Jasmin Bajrović def. Marko Dragović, KO, R1, 1:38
Valentin Rybalko def. Marko Adamović, jednoglasna odluka sudaca

MMA
Dion Staring def. Ricco Rodriguez, predaja nakon R2
Dorijan Ilić def. Peter Rozmaring, TKO, R1, 0:58
Jani Istvan def. Nikola Janjić, TKO, R1, 2:57
Martin Batur def. Strahinja Denić, prisiljavanje na predaju (gušenje u trokut rukom), R2, 2:59
Bruno Guštović def. Tomislav Burec, prisiljavanje na predaju (giljotina), R1, 0:36
Vladimir Prodanović def. Marko Ostanek, prisiljavanje na predaju (RNC), R1, 4:28
Tilen Kolarič def. Hrvoje Stepić, prisiljavanje na predaju (RNC), R1, 4:25

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije