Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Irac se osvetio

Borba godine: Pogledajte kako je McGregor u krvavom obračunu slavio protiv Diaza

McGregor - Diaz
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
21.08.2016.
u 12:52

Do pobjede je došao većinskom odlukom sudaca nakon pet rundi.

Conor McGregor savladao je Natea Diaza u najuzbudljivijoj borbi 2016. godine te je time osvetio poraz od prije pet mjeseci. Do pobjede je došao većinskom odlukom sudaca nakon pet rundi. 

Borba McGregora i Diaza krenula je slično kao i njihov prvi okršaj, gdje je puno aktivniji i agresivniji bio Irac, dok je ostajao dojam kako je Diazu trebalo malo dulje vremena da uhvati radnu temperaturu. McGregor ovog puta nije srljao nego je većinom pogađao, pa izlazio, što Diazu nikako nije odgovaralo. Dojam je kako je Nate nekoliko puta tijekom prve runde bio uzdrman, no očito je kako se brzo uspio sabrati.

Druga runda bila je slična prvoj, barem do njene posljednje dvije minute, kad Diaz napokon podiže kvalitetu svoje izvedbe, a u posljednju minutu ulazi žestoko te baca Conora u potpuno defenzivni mod uz rub kaveza. Krenule su kombinacije koji su pogađale McGregora, no niti jedan udarac nije bio dovoljno jak da ga prizemlji.

Treća runda zapravo je bila nešto najbolje što je Diaz pokazao, a McGregor je ovdje izgledao kao da gubi snagu. Više nije bilo napada od njegove strane, a niti brzine da nešto pogodi u kontri. Ipak, odmor između treće i četvrte runde mu je donio vremena da se vrati u borbu, pa u četvrtoj dionici ponovno gledamo izjednačen okršaj, gdje je teško presuditi tko je bio bolji.

Peta runda ponovno donosi agresivnijeg Diaza, a tu rundu si je osigurao prvim i jedinim rušenjem u ovoj borbi, samo 15 sekundi prije kraja. Tako se otišlo do sudačke odluke, gdje su dva suca presudila 48-47 u korist McGregora, dok je jedan smatrao da ova borba nema pobjednika te je njegov skor glasio 47-47. McGregor je tako uspio osvetiti poraz te je odmah zatražio treću borbu, ali u lakoj kategoriji. Vjerojatno nitko nema ništa protiv toga, budući da je publika uživala u najboljoj borbi 2016. godine.

 

Impresivnije od ove borbe izgledala je samo izvedba Anthonya Johnsona. Glover Teixeira do sada je nokautiran samo jednom, u svojoj prvoj pro borbi još davne 2012. godine, a Anthonyu Johnsnu je za fatalni udarac trebalo samo deset sekundi. Tad je sjeo aperkat direktno na bradu Brazilca i to je bilo to. Preostale tri sekunde su ono što je bilo potrebno da sudac vidi da je ovo kraj borbe te da prekine istu.

Listi sjajnih nastupa pridružio se i Donald Cerrone svojoj trećom ovogodišnjom pobjedom u velter kategoriji i to ponovno prekidom. Ovog puta je stradao Rick Story, koji se jako dobro suprotstavio prvu rundu, ali u drugoj nije uspio. Cerrone je pogodio rijetko viđenu kombinaciju koja je sadržavala udarce šakom u glavu i tijelo te na to povezan high kick. Koljeno i ground n’ pound nakon toga su samo završili ovu priču.

Na glavnom programu bile su još dvije velter borbe i također dva nokaut. Debitant Mike Perry je briljirao protiv Hyun Gyu Lima, a Tim Means se vratio u jednom od najboljih izdanja u kojem smo ga gledali. Jednu i pol rundu je gotovo masakrirao Sabaha Homasija prije nego je sudac zaključio kako je vidio dovoljno.

Glavna zvijezda uvodnog programa je Cody Garbrandt, budući da je ovaj borac bantam kategorije nastavio svoj niz te Takeyu Mizugakija nokautirao u prvoj minuti borbe. Naravno da je nakon toga iznio svoj cilj, a to je okršaj protiv Dominicka Cruza. Prema vrhu ženske bantam kategorije nastavlja Raquel Pennington, a Conorov timski kolega Artem Lobov je došao do svoje prve UFC pobjede.

U teškim problemima nalazi se donedavno pretendentica za napad na UFC titulu, Randa Markos, koja je doživjela još jedan poraz i to prekidom, a bolja od nje bila je Cortney Casey. Među impresivne nastupe ulazi i onaj Lorenz Larkina koji je low kickovima rasturio Neil Magnya, da bi ga onda i završio. Colby Covington je i dalje impresivan te je podigao svoj UFC skor na 5-1, a još jedan impresivni debitant dolazi iz Italije, to je Marvin Vettori koji je savladao Alberta Uda.

UFC 202 – Rezultati

Conor McGregor def. Nate Diaz – većinska odluka sudaca
Anthony Johnson def. Glover Teixeira – KO (R1 0:13)
Donald Cerrone def. Rick Story – TKO (R2 2:02)
Mike Perry def. Hyun Gyu Lim – TKO (R1 3:38)
Tim Means def. Sabah Homasi – TKO (R2 2:56)

Cody Garbrandt def. Takeya Mizugaki – TKO (R1 0:48)
Raquel Pennington def. Elizabeth Phillips – jednoglasna odluka sudaca
Artem Lobov def. Chris Avila – jednoglasna odluka sudaca
Cortney Casey def. Randa Markos Verbal – SUB (R1 4:34)

Lorenz Larkin def. Neil Magny – TKO (R1 4:08)
Colby Covington def. Max Griffin – TKO (R3 2:18)
Marvin Vettori def. Alberto Uda – SUB (R1 4:30)

Komentara 2

Avatar dragannikolic744
dragannikolic744
14:07 21.08.2016.

I nigdije naći kvalitetan video borbe !!!!

SH
shannoncrobriggs
14:47 21.08.2016.

Diaz je trebao više koristiti parter.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije