Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i Dubravka glavaš obilježila 2013.

'Nešto je u meni puklo, preuzela sam otkaz namijenjen Đurđici, a sad čekam...'

dubravka glavas
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
25.12.2013.
u 11:10

I Dubravka Glavaš je među osobama koje su u ovoj godini bile u središtu pozornosti zbog svojih postupaka i aktivnosti

Hrvatska javnost je bila jedinstvena u potpori Vinkovčanki Dubravki Glavaš koja je u veljači ove godine preuzela otkaz svoje prijateljice s posla u Unidalu d.o.o. jer je znala da je samohrana majka s dvoje male djece, da je opterećena otplatom kredita i da će zbog toga otkaz za nju značiti puno više nego za nekoga tko nema obitelj.

Direktore, molim za riječ

Kada je na sastanku zaposlenika čula da je direktor Drago Osrečki pročitao imena triju žena koje će dobiti otkaz i da je među njima njezina prijateljica Đurđica Švigač iz Ćelija, Dubravka je bojažljivo, nenaviknuta na javne istupe, podigla dva prsta, kao u školi, i zamolila za riječ. Rekla je neka direktor da otkaz njoj, a Đurđicu ostavi. Direktor Osrečki se malo zamislio jer u praksi nije čuo za nešto slično i u prvi mah nije bio siguran je li to uopće zakonito, ali je na kraju ipak pristao.

– Kada sam čula Đurđičino ime, bilo mi je jako teško jer sam znala njene obiteljske prilike i životnu priču. Nešto se u meni prelomilo i odlučila sam u trenutku predložiti da direktor meni da otkaz, a Đurđicu, samohranu majku dvoje djece, ostavi na poslu. Nisam ni razmišljala da će to podići toliku medijsku pozornost. Mislili smo da će to sve proteći mirno. Jedini je uvjet bio da upravo Đurđica ostane na poslu. Ne znam još što ću dalje. Prvo ću se prijaviti na Zavod za zapošljavanje, a onda... – rekla nam je sredinom veljače Dubravka Glavaš koja je u Unidalu radila dvije godine i dva mjeseca i s Đurđicom dijelila isti posao i smjenu. Dubravka je trenutačno u Njemačkoj na odmoru kod rodbine.

Od ponuda za posao ništa

– Od silnih ponuda kojih je tada bilo, na kraju nije bilo ništa. Bila je jedna konkretna ponuda, ali za zamjenu od dva-tri mjeseca. Sve drugo u vezi s ponudama puste su priče u kojima zapravo nije bilo ničega ozbiljnog. Ova godina mi je brzo prošla, a u 2014. želim zdravlja sebi i svojima, a ostalo će samo po sebi doći – kratko nam je rekla Dubravka Glavaš. Đurđica Švigač, čiji je suprug poginuo, i dalje radi u Unidalu, redovito joj produljuju ugovor.

– Žao mi je što Dubravka još nije pronašla posao. Sjećam se tog sastanka kada je Dubravka meni darovala svoj posao. Svih 12 žena plakale su, a ja sam bila u šoku. Tek poslije shvatila sam što se zapravo dogodilo. Tada nitko nije vjerovao da bi Dubravka mogla preuzeti moj otkaz – priča Đurđica Švigač.

Dubravkina majka Blaženka ponosna je na kćer jer je pokazala nesebičnost u vrijeme kada svatko misli samo na sebe.

– Suprug se malo ljutio kada je čuo da je dala otkaz, ali kada je čuo da je Đurđica samohrana majka, smirio se i rekao joj: “Svaka čast, kćeri!” Dubravka živi s nama i lakše je njoj bez posla nego majci s dvoje djece. Ponosna sam na nju, ali zamjeram što u Vinkovcima i u Županiji nitko nije smatrao potrebnim da ju primi i pohvali – kaže Blaženka Glavaš, koja je na Zavodu za zapošljavanje, a suprug Dubravko radi na vinkovačkom groblju.     

>>Pilot koji je spasio 64 života Božić će dočekati sa svojim najdražima

Komentara 35

JZ
Jedan_Zagrepčanec
10:07 25.12.2013.

A kaj se tiče gospodične Glavaš... Svaka joj čast i sramota je da je takva dobra osoba tako dugo bez posla. Svaki poslodavac si može samo poželjeti takvu zaposlenicu koja je spremna žrtvovati se za druge iz čistog suosjećanja.

AP
apolon
10:29 25.12.2013.

Hrabar čin je realan odraz ljudi velikog srca ...Sretan vam Božić!

KA
kafka
11:11 25.12.2013.

Svaka joj čast. Sretan joj Božić. To što nitko od poslodavaca nije za nju zainteresiran i što se o tom činu nije dovoljno javno govorilo govori o tome koliko se drži do takvih osoba. Treba je predložiti za PONOS HRVATSKE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije