Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrtnici

Zaba, T-HT, CO i Konzum lansirali jedinstvenu karticu za obrtnike

ranogajec
Arhiva Vl-a
30.05.2011.
u 15:31

Zabina obrtnička kartica Visa ujedno je i nova identifikacijska iskaznica članova HOK-a, koju će ovih dana dobiti na kućnu adresu. S njom će, tvrde u HOK-u, obrtnici ostvarivati niže kamate, popuste, avansna plaćanja...

Oko 90 tisuća obrtnika, članova Hrvatske obrtničke komore, uskoro će na kućne adrese primiti Visine obrtničke kartice koje će biti Zabine platežne kartice za kupnju roba i usluga u zemlji i inozemstvu i temelj za ostvarivanje raznih popusta i pogodnosti na prodajno-uslužnim mjestima, a ujedno i nove identifikacijske kartice HOK-a.

Niže naknade

Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a, kaže kako je to rezultat lanjskog sporazuma sa Zagrebačkom bankom kojim su stvoreni temelji za razvoj programa "Obrtnik & partner". Zasad su ga kao partneri prepoznali i Croatia osiguranje, T-HT i Konzum, bez kojih taj program ne bi uspio, a uskoro će, nadaju se u HOK-u, i drugi veći i manji partneri svojom ponudom olakšati tržišnu utakmicu obrtnika. Čak i obrtnici koji nisu klijenti Zabe, dobit će, doznajemo, Visinu prepaid obrtničku karticu koja je prva i jedinstvena poslovna kartica takve vrste u Hrvatskoj i može se koristiti na prodajnim mjestima i bankomatima u zemlji i inozemstvu do iznosa prethodno uplaćenog na karticu.

Franjo Luković, predsjednik uprave Zagrebačke banke, kaže kako je program namijenjen obrtnicima da opstanu, ali i pokrenu nove projekte kojima će pomoći izlasku RH iz recesije.

Iako ih je mnogo zatvorilo obrte, oni su, tvrdi Luković, još uvijek vitalan i žilav dio gospodarstva koji zapošljava više od 210.000 radnika, oko 57 posto radno-aktivnog stanovništva, tako da će im Zaba, uz dosadašnje pogodnosti, ponuditi i niže naknade za obradu kredita i leasinga te povoljnija ugovaranja stambenih, gotovinskih i autokredita.

– Očekujem izniman uspjeh programa jer osim ušteda za obrtnike, zajedničkim angažmanom vodećih gospodarskih imena iz relevantnih različitih grana stvaramo temelj za nove dimenzije usluga – rekao je Luković.

Posebni paketi

Croatia osiguranje kreiralo je pak poseban paket osiguranja i maksimalan stupanj osiguravateljne zaštite, sukladno potrebi i djelatnostima kojima se obrtnici bave, najavio je predsjednik uprave Zdravko Zrinušić. Iz T-HT-a će pak obrtnicima pomoći prilagođenom ponudom i znatnim smanjenjem troškova standardnih telekomunikacijskih  usluga, koji će poslovanju obrtnika dati dodanu vrijednost, istaknula je članica uprave Irena Jolić Šimović.

– Tržište je izuzetno dinamično, osobito za obrtnike. Stoga su brza komunikacija i korištenje najnovijih tehnologija izuzetno bitni, kako bi se obrtnici fokusirali na razvoj poslovanja i smanjenje osnovnih operativnih troškova – tvrdi Jolić Šimović.

Konzum pak već dugi niz godina kontinuirano surađuje s HOK-om. Njegovi članovi čine trećinu od oko 3 milijarde kuna prihoda veleprodaje Konzuma i polovicu kupaca, tako da će, iako im se još od 2002. omogućuju povoljniji uvjeti kupnje, s Visom imati i mogućnost avansnog plaćanja u Velprou, kazao je predsjednik uprave Konzuma Darko Knez.

Ključne riječi

Komentara 3

NE
neverane
16:58 30.05.2011.

Zaba,T-HT,CO i Konzum,firme koje su trošile i troše moj novac,režimske miljenice i udavače,partijski financijeri i mecene.Ne bi me čudilo da ,osim kartice,počnu i svoj novac izdavat.Zar trebaju nekoga pitat?

OB
-obrisani-
18:07 30.05.2011.

ko ce ju placat-hrvatska narodna banka???????????????????????????????

DU
Deleted user
13:37 31.05.2011.

Sva sreća da nisam obrtnik, jer ta kartica ne bi preživjela moje škare ni 2 sekunde. Koncentracija zla u Hrvatskoj u jednoj kartici. Genijalno. Todorić, Luković i Mudrinić. Doista ih je teško poredati po šteti koju učiniše Hrvatskoj. Croatia Osiguranje je zgodan dodatak, da se podsjeti uz čiju političku podršku se ta šteta radila. Ovo je nastavak MultiPlusCard obrasca. Eh tu sam dobio. Nisam ju prerezao. Dao sam ju klincu da se igra s njom i da ju slobodno podrapa. U uvjetima uporabe je pisalo nešto u stilu da ZABA moje podatke može dijeliti partnerima i da se ja slažem. E nećeš. A zamisli ljude koji nisu skužili da to mogu učiniti, već su ugovor ko poslušne krave potpisali i vratiti banci/Konzumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije