Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naplata duga

Za rubriku vjerovali ili ne! Porezna zaplijenila zelenilo Hotela Novi

novi vinodolski, zelenilo hotela (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
06.09.2013.
u 12:10

Prema neslužbenim podacima, tražbina Porezne uprave prema Hotelima Novi je oko 28 milijuna kuna.

Čini se da granica za namirenje dugova nema. Kada drukčije ne ide, poseže se i za prodajom zelenila. Slučaj Hoteli Novi u Novom Vinodolskom slobodno se može podvesti pod rubriku “vjerovali ili ne”. Naime, “Hortikultura - stablašice i palme, grmovi i penjačice, trajnice i pokrivači tla” naziv je pokretnine Hotela Novi d.o.o koja se ovoga tjedna našla na javnoj dražbi Porezne uprave Rijeka. Njezina je vrijednost procijenjena na 13,486.251,94 kune. Na prvoj javnoj prodaji usmenim putem potencijalnih kupaca nije bilo, no možda više sreće bude idući četvrtak, 12. rujna, kada slijedi druga javna prodaja u Poreznoj upravi u Rijeci.

Jedina slobodna imovina

Dosad smo imali prilike čitati o neobičnim, uglavnom inozemnim slučajevima. Tako je u susjednoj BiH na javnoj prodaji završilo devet vjenčanica iz svadbenog salona u općini Orašje, no po bizarnim primjerima očito ni Hrvatska neće zaostati.

Prema neslužbenim podacima, tražbina Porezne uprave prema Hotelima Novi je oko 28 milijuna kuna. Bude li se zelenilo Hotela Novi prodavalo “po komadu”, teško da će uopće doći do namirenja, ma o kakvim se trajnicama i stablašicama ovdje radilo. Ipak, vrijednost hortikulture u kompleksu Resort Novi zajedno sa sustavom za navodnjavanje sigurno nije zanemariva, a očito je da se radi o jedinoj slobodnoj imovini Hotela Novi.

Predstečajna nagodba

Međutim, osim što se Porezna uprava počela baviti i “hortikulturalnim pitanjima”, posve je neobično i zabrinjavajuće što se pokušava namiriti za trajanja predstečajne nagodbe ove tvrtke, zbog čega su Hoteli Novi, kako neslužbeno doznajemo, na adresu Porezne uprave Rijeka uputili prigovor. Ta je predstečajna nagodba bila privremeno prekinuta potkraj srpnja do okončanja postupka utvrđivanja zloporabe prava pred nadležnim tijelom, budući da ljudi povezani s projektom Novi Resort, odnosno vlasnici Hotela Novi d.o.o. Gordan Širola, Bruno Orešar i Dario Kožul potražuju stotine milijuna kuna.

Ovoga smo ljeta već svjedočili nevjerojatnoj ažurnosti poreznika, koji su pred začuđenim turistima zatvarali hotele, noćne klubove, ugostiteljske objekte, kako na kopnu tako i na trajektima, a sada će možda pred očima gostiju krenuti i u “iskorjenjivanje” nasada.  

>> Porezni inspektori na tri mjeseca zatvorili objekt na plaži

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije