Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGK

Za prave rezultate Vladinih mjera potrebna je jedinstvena strategija

Nadan Vidošević
Arhiva VL
20.04.2010.
u 19:27

Ono što posebno želimo poduprijeti je pokušaj Vlade da se kroz pitanje naplate otvori temeljno pitanje hrvatskog društva, a to je moral u poslovanju, a time i u cijelom društvu.

 Hrvatska gospodarska komora oglasila se danas  o mjerama gospodarskog oporavka Vlade RH te kažu u priopćenju:

"Dubina nadolazeće ekonomske krize potaknula je Vladu na izlazak s velikim brojem različitih mjera s osnovnom željom nadzora rashoda države. U nekoliko elemenata ove su mjere na tragu mjera Hrvatske gospodarske komore s početka 2009.godine. Ono što posebno želimo poduprijeti je pokušaj Vlade da se kroz pitanje naplate otvori temeljno pitanje hrvatskog društva, a to je moral u poslovanju, a time i u cijelom društvu. To je mjera koja sama po sebi ima poseban značaj jer stvara pretpostavke za normalno funkcioniranje gospodarstva, a time i društva u cjelini.

Da bi ponuđene mjere u cjelini, za neke od njih smatramo da trebaju biti modificirane, pokazale rezultate, Hrvatskoj je potrebna jedinstvena razvojna strategija čiji autori moraju biti i oni čija aktivnost nije usredotočena samo na fiskalnu politiku već i na sve ostale politike, među ostalim i monetarne.

Ono što Hrvatska gospodarska komora ističe dugi niz godina jest potreba zajedničkog djelovanja svih ključnih političkih, socijalnih i gospodarskih sastavnica društva, jer konkurentnost hrvatskog proizvoda kao pretpostavka hrvatskog izlaska iz krize ne može se rješavati samo kroz racionalizacije u okviru pojedinih poslovnih subjekata. Samo društvo u cjelini može biti konkurentno na globalnom tržištu. Neke od ovih mjera bave se upravo s ovim i to posebno podupiremo."

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
22:35 21.04.2010.

15 godina slušamo vašu i HDZ-ovsku razvojnu strategiju ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije