Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Vlada prihvatila Berkowitzevu ponudu za Dalmacijavino

sjednica vlade
Marko Lukunić/PIXSELL
01.12.2011.
u 15:29

Tvrtka Traubi International, u vlasništvu Salamona Berkowitza, kupit će većinski paket dionica Dalmacijavina za jednu kunu, uz diskont od 99,99 posto za podmirenje obveza prema državi

Vlada je u četvrtak prihvatila ponudu američke tvrtke Traubi International corp. za kupnju 620.618 dionica društva, što čini 79,82% temeljnog kapitala Dalmacijavina, pod posebnim uvjetima. Tvrtka Traubi International, u vlasništvu Salamona Berkowitza, kupit će većinski paket dionica Dalmacijavina za jednu kunu, uz diskont od 99,99 posto za podmirenje obveza prema državi.

Potpredsjednik Vlade Petar Čobanković predložio je kolegama u Vladi da prihvate ovu ponudu kako ne bi nastupila daleko veća šteta s obzirom na to da je Dalmacijavino u vrlo teškoj situaciji. Ovo je bio drugi krug prikupljanja obvezujućih dionica koji je Vlada raspisala 6. listopada ove godine, a stigle su dvije ponude za kupnju – Dalmacijavina ESOP d.o.o. i Traubi International corp. USA.

Osim toga, Vlada je zadužila AUDIO da investitorima koji su dostavili pismo namjere za kupnju 86.785 dionica, što čini 99,44 posto temeljnog kapitala Bizovačkih toplica uputi poziv za podnošenje obvezujućih ponuda. Ovo će biti već deveti pokušaj da se prodaju Bizovačke toplice po posebnim uvjetima – za jednu kunu i uz mogućnost traženja diskonta za podmirenje obveza prema državi.

Petar Čobanković objasnio je da je interes za kupnju Bizovačkih toplica u natječaju za iskazivanje interesa iskazala jedna međunarodna tvrtka iz Njemačke te dodao kako je ova odluka o prodaji po posebnim uvjetima ekonomski opravdana i u interesu samih Bizovačkih toplica kako bi se pokušala uspješno završiti privatizacija te kako ta tvrtka sa 135 zaposlenih ne bi završila u stečaju.

Komentara 50

CH
chemica
15:56 01.12.2011.

Ako sam dobro shvatio, HDZ-ovci su prvo upropastili ovu nekada uspješnu firmu, a sada je POKLANJAJU strancu koji bi od nje opet trebao napraviti profitabilno poduzeće. TRI dana prije izbora. Razlog za ovakvu više nego sumnjivu žurbu može biti samo pokušaj zataškavanja. Domoljubi su pokrali što se pokrasti dalo, a kada ŽIDOV preuzme opljačkanu firmu, ma tko će se u nju usuditi poslati nekakvu policiju da istraži počinjene kriminalne radnje od strane bivših, \"domoljubno-lopovskih\" uprava. Da, dobra im je taktika. Novi gazda će pak mudro šutjeti jer je i on nekog vraga profitirao i pojeo vuk magare.

MK
MKGRA
15:57 01.12.2011.

to im je zadnje što su prihvatili a sada ADIO

Avatar bok
bok
19:55 02.12.2011.

...konacno budu proizvodili kvalitetno vino koje ce se moci i izvoziti. Nisao od samoupravjaca koji su proizvodili samo otpad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije