Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanja

Vatroslav Sablić novi čelnik uprave Elka kabela

sablic
Dalibor Urukalović/Pixsell
01.06.2011.
u 16:05

U prva četiri mjeseca 2011. Elkini prihodi od prodaje rasli su 33% (138,84 mil.kuna), a prodane količine srednjenaponskih kabela 74% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Vatroslav Sablić novi je predsjednik uprave tvrtke Elka kabeli, a dosadašnji čelnik tvrtke Darko Belić nakon isteka pet godina mandata sporazumno preuzima poziciju člana uprave, priopćeno je iz kompanije.

Sablić bi sa svojim bogatim iskustvom trebao doprinijeti nastavku pozicioniranja Elke na domaćem i stranim tržištima i iskoraku na tržištu obnovljivih izvora energije. Prije dolaska u Elku bio je predsjednik uprave Diokija, a ranije je deset godina u Siemensu Zagreb obnašao funkciju direktora sektora nafte i plina, petrokemije, farmacije, brodogradnje, građevinske industrije i prometa za područje cijele jugoistočne Europe. Ima višegodišnje iskustvo u prodaji i marketingu. U razdoblju od 1994. do 2000. u tvrtki Berny Commerce bio je odgovoran za prodaju opreme Fisher-Rosemount u energetskoj i petrokemijskoj industriji na hrvatskom tržištu.

Unatoč tržišnim okolnostima, padu investicija i realizacije velikih infrastrukturnih projekata u posljednje dvije godine, tvrtka je uspješno provela proces restrukturiranja i dokapitalizacije te je unatoč krizi napravljen pozitivan pomak u odnosu na prošlu godinu.

Zadnji rezultati poslovanja za razdoblje od siječnja do travnja 2011. pokazuju pozitivan trend u odnosu na isto razdoblje 2010. godine te tvrtka bilježi znatan rast prihoda od prodaje. Podaci za prva četiri mjeseca pokazuju rast prihoda od prodaje 33% (138,84 mil. kuna), porast prodanih količina za 18% (4974 tona), financijski porast prodaje srednjenaponskih kabela za 74% i količinski za 56% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije