Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EBRD i PBZ

Ugovor od 20 mil. eura za financiranje malih i srednjih tvrki

prka
15.05.2010.
u 15:15

Ovo najnovije EBRD-ovo ulaganje odobreno je u okviru novog Programa podrške privatnom sektoru u regiji u ukupnom iznosu od 110 milijuna eura čiji je cilj poticanje razvoja poduzeća i dostizanje standarda EU

Privredna banka Zagrebi i Europska banka za obnovu i razvoj potpisale su ugovor kojim EBRD osigurava dodatna financijska sredstva za financiranje hrvatskog gospodarstva putem kredita od 20 milijuna eura namijenjenog daljnjem kreditiranju malih i srednjih poduzeća, priopćeno je iz Privredne banke.

Ovo najnovije EBRD-ovo ulaganje odobreno je u okviru novog Programa podrške privatnom sektoru u regiji u ukupnom iznosu od 110 milijuna eura čiji je cilj poticanje razvoja poduzeća i dostizanje standarda EU. PBZ je prva banka u Hrvatskoj koja je u okviru ovog novog EBDR-ovog programa potpisala ugovor o kreditu.

Sredstvima iz ovog EBRD-ovog aranžmana financirat će se projekti malog i srednjeg poduzetništva kojima se unapređuju ekološki, zdravstveni i sigurnosni standardi poslovanja, te povećava kvaliteta hrvatskih proizvoda u skladu sa standardima Europske unije (EU). Time će se ojačati konkurentnost hrvatskih tvrtki i omogućiti bolje pozicioniranje na EU tržištu.

Ovaj kreditni aranžman podržan je poticajima (bespovratnim sredstvima) Europske komisije namijenjenim hrvatskim tvrtkama i uključuje sveobuhvatnu tehničku pomoć. Naime, odabrani konzultanti od strane Europske komisije pomagat će klijentima u strukturiranju i pripremi investicijskih projekta s ciljem dostizanja standarda EU i dobivanja poticaja.

"Poticanje rasta malih i srednjih poduzeća prioritet je EBRD-a, stoga nam je zadovoljstvo što ćemo ovim novim kreditnim aranžmanom osigurati sredstva potrebna za podizanje razine konkurentnosti hrvatskih tvrtki u nastupu na europskom tržištu" rekao je Nick Tesseyman, direktor Financijskih institucija EBRD-a

"PBZ je već dugi niz godina aktivna u uspostavljanju i promoviranju brojnih SME programa i ima značajnu ulogu u osnaženju i poticanju rasta i razvoja malog i srednjeg poduzetništva u zemlji" rekao je Božo Prka, predsjednik uprave PBZ-a.

 

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
21:04 15.05.2010.

U duhu kulturnih zbivanja ovih dana u zagrebu, orginalni tekst Black Sabath-a koji nadamo se će svirati Metalica na zgb hipodromu u nedjelju ..... u čast našim i stranim bankarima EBRD koji ovih dana također sastanče u zagrebu ..... poruka ..... . Hole in the sky ..... . I\'m looking through a hole in the sky I\'m seeing nowhere through the eyes of a lie I\'m getting closer to the end of the line I\'m living easy where the sun doesn\'t shine I\'m living in a room without any view I\'m living free because the rent\'s never due The synonyms of all the things that I\'ve said Are just the riddles that are built in my head Hole in the sky, take me to heaven Window in time, through it I fly I\'m seeing the stars that disappear in the sun The shooting\'s easy if you\'ve got the right gun And even though I\'m sitting waiting for Mars I don\'t believe there\'s any future in cars Hole in the sky, take me to heaven Window in time, through it I fly I\'ve watched the dogs of war enjoying their feast I\'ve seen the western world go down in the east The food of love became the greed of our time But now we\'re living on the profits of crime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije