Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurostat

U eurozoni nezaposlenost i inflacija u porastu, oporavak krhak

nezaposlenost
AFP
01.11.2010.
u 07:26

Poboljšanja na tržištu rada u Njemačkoj su izbrisana rastom nezaposlenosti u Irskoj, Italiji i Španjolskoj

Prema podacima Eurostata stopa nezaposlenosti u rujnu porasla je u eurozoni na 10,1 posto, što je 0,1 postotni bod više nego mjesec prije, prenosi Reuters. Rast nezaposlenosti i inflacije su u 16 članica eurozone potvrđuje da je ekonomski oporavak regije i dalje krhak i neuravnotežen.

Poboljšanja na tržištu rada u Njemačkoj su izbrisana rastom nezaposlenosti u Irskoj, Italiji i Španjolskoj.

Prema preliminarnim podacima godišnja stopa  stopa inflacije u listopadu je porasla na 1,9 posto, te je vrlo blizu dostizanja ciljane stope inflacije Europske središnje banke od 2 posto.

Komentara 4

JI
jimbeam
14:06 01.11.2010.

Što dalje,ova EU sve više podsjeća na bivšu jugu,jedni rade drugi se šlepaju,birokracija ogromna.......jedino što smo mi tolko u banani,da bi nam čak i ulazak u takvu tvorevinu pomogao!

EU
eureka001
12:12 01.11.2010.

hehehehehehe dobro kaj nisu jos napisali: rumunjska, bugarska, latvija, grki, madjarska, slovenija hehehehehheehehe, pa to su on i koji su do danas samo kasirali iz eu bukse, ovi mamlazi trebaju svabske i francuske lokomotive da vucu ove vagone punih mazgi hehehehehehehehe

UK
Ugo Kajvez
23:12 01.11.2010.

EU, ........ fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj ..................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije