Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvat i Meksikanac

Telekom Austriju preuzimaju Ronny Pecik i Carlos Slim

'Telekom Austria shareholder Ronny Pecik talks to journalists upon his arrival at the Telekom Austria\'s annual shareholders meeting in Vienna May 23. 2012. Pecik said he would for now refrain from ra
Foto: 'LEONHARD FOEGER'
1/3
08.06.2012.
u 21:50

Hrvat Ronny Pecik, koji preko investicijskog društva RPR Privatstiftung službeno drži 20,12 posto dionica Telekoma Austrije, potkraj svibnja postao je član Nadzornog odbora tog operatora

Hrvatski investitor Ronny Pecik, pojedinačno drugi najveći dioničar Telekoma Austrije, i Meksikanac Carlos Slim, najbogatiji čovjek na svijetu i vlasnik jednog od četiri najveća telekomunikacijska operatora na svijetu America Movila, preuzeli su kontrolni paket dionica Telekoma Austrije, vlasnika Vipneta u Hrvatskoj, piše austrijski tjednik News, a prenosi Poslovni dnevnik.

Egipatski milijarder

America Movil službeno je potvrdio da je kupio 4,1 posto udjela u Telekomu Austriji. Navodno je po dionici plaćao 9,5 eura, što je premija od 30 posto u odnosu na cijenu po kojoj se trenutačno trguje dionicom Vipnetova vlasnika. Nakon potvrde cijena dionice austrijskog operatora porasla je 4,3 posto, na 7,57 eura.

Hrvat Ronny Pecik, koji preko investicijskog društva RPR Privatstiftung službeno drži 20,12 posto dionica Telekoma Austrije, potkraj svibnja postao je član Nadzornog odbora tog operatora. On sam tvrdi da već ima 21 posto dionica, ali o budućim planovima zasad nema komentara. Poznato je tek da ga austrijska vlada smatra strateškim partnerom za eventualnu privatizaciju Telekoma Austrije što je u toj zemlji vruća politička tema. Austrijska vlada preko državnog holdinga ÖIAG-a kontrolira 28,4 posto dionica pa bi eventualni dogovor na relaciji s Pecikom i Slimom značio da bi Amerika Movil mogao postati većinski vlasnik Telekoma Austrije.

Cijeli članak pročitajte ovdje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije