Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU

Šuker: Stanje u Hrvatskoj bolje je nego u mnogim zemljama EU

šuker
Luka Klun/PIXSELL
VL
Autor
Stojan de Prato / Bruxelles
18.05.2010.
u 12:47

Na upit hoće li se odazvati pozivu USKOK-a da svjedoči o privatizaciji TLM-a, Šuker je uzvratio da “ne zna da je pozvan kao svjedok”.

”Stanje u Hrvatskoj je u ovome trenutku puno bolje nego u mnogim članicama Europske unije”, ustvrdio je hrvatski ministar financija Ivan Šuker nakon sudjelovanja na Vijeću EU za gospodarstvo i financije (ECOFIN), gdje je ministrima iz EU 27 te iz kandidatskih zemalja Makedonije i Turske predstavio hrvatski Predpristupni gospodarski program 2010.-2012.

Šuker smatra da je prijedlog Europske komisije da si vlade zemalja članice EU uzajamno provjere nacrte državnih proračuna prije nego što ih pošalju nacionalnim parlamentima na usvajanje –  što je jedan od prijedloga za usklađivanje gospodarskih politika koje ECOFIN trenutačno razmatra -  “krivi korak”.

- Potrebno je, naime, nadzirati proračunsku potrošnju. No, ako taj prijedlog prihvate sve zemlje članice, nema razloga da to ne učini i Hrvatska. Iako se tu može postaviti pitanje samostalnosti, mislim da za jasnoću javnih financija to ne bi smjelo biti sporno – rekao je Šuker. Dodao je da će Hrvatska spremno prihvatiti i porez na bankovne transakcije ako ga EU uvede.

- Velika je teškoća to što zemlje koje imaju zajedničku monetarnu politiku imaju i različite porezne sustave - napominje Šuker.

Na upit hoće li se odazvati pozivu USKOK-a da svjedoči o privatizaciji TLM-a, Šuker je uzvratio da “ne zna da je pozvan kao svjedok”, “ali svaki građanin Hrvatske koji dobije poziv na svjedočenje mora znati koja je njegova građanska dužnost”.

- Dok traje istraga, nije poželjno da ikoji državni dužnosnik komentira privatizciju TLM-a. Moramo dati punu potporu svim ustanovama koje su započele nesmiljeni obračun s korupcijom – zaključio je Šuker.

Ključne riječi

Komentara 31

DU
Deleted user
15:50 18.05.2010.

ovo je rekao kad je gledao janjca na ražnju pa od dima ništa nevidi a kad ga smaže kolko će onda dugo držat zatvorene oči i mislit meni je dobro

Avatar sebastian
sebastian
08:41 19.05.2010.

Bivši šef Ine podebljao je svoj bankovni račun za 6,748.555 kuna, A NARODU PODIGLI CIJENE 2 PUTA U 6 MJESECI !!!!!

X0
xx71_08
14:50 18.05.2010.

Može li netko zamisliti stanje u Hrvatskoj u vrijeme ove svjetske recesije dok \"ministar Crkvenac\" lovi kumice po Dolcu koje nisu izdale račune za grincajg. pozdrav vaš zmijicamala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije