Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračni promet

Srbi predlažu udruživanje avioprijevoznika u regiji

jat-ov zrakoplov
Zvonimir Pandža
06.09.2010.
u 07:09

- Partnerski odnos regionalnih aviokompanija trebao bi se dogoditi isključivo zbog financijskih razloga te želje da putnici dobiju mnogo bolje uvjete letenja uz niže cijene, tvrdi M. Miljković, državni tajnik Srbije za zračni promet.

- Dogovor o zajedničkom korištenju flota JAT Airwaysa i Montenegro Airlinesa od 31. listopada odličan je poslovni potez i bilo bi dobro da se i avioprijevoznici drugih bivših jugoslavenskih republika udruže, rekao je jučer srbijanski državni tajnik za zračni promet Miodrag Miljković, prenosi biznis.ba.

Tu svoju tvrdnju potkrijepio je činjenicom da se trenutačno svuda u svijetu udružuju avioprijevoznici, poput Air Francea, KLM-a, Iberije i British Airwaysa te dvaju najvećih američkih avioprijevoznika, a sve u cilju smanjenja troškova i bolje organizacije letenja. 

- Već smo imali kontakte i pokušaje da se takvo što napravi u regiji - rekao je Miljković i dodao da bi bilo dobro da se odluke o tome ne donose na osnovi političkog raspoloženja. 

Partnerski odnos regionalnih aviokompanija, prema njegovu mišljenju, trebao bi se dogoditi isključivo zbog financijskih razloga te želje da putnici dobiju mnogo bolje uvjete letenja uz niže cijene. Ističe kako bi srbijanskoj i crnogorskoj aviokompaniji kao partneri ponajprije odgovarali prijevoznici iz Slovenije i Hrvatske, koji u sastavu svojih flota imaju airbuseve i kanadere. 

- Udruživanjem aviokompanija iz regije  mogao bi se napraviti "zračni most" o kojem se dugo pričalo, od kojeg bi svi imali koristi, jer bi se tako uštedjelo i stvorile mogućnosti za snižavanje cijena karata - naglasio je Miljković.

Komentara 26

DD
DDUVNJAK
12:30 06.09.2010.

Ovo je već gotova stvar jer je dogovoreno pod patronatom njihovih gospodara iz EU. Stjuardese će govoriti srpskohrvatski a za eventualni pad aviona bit će odgovorne USTAŠE.

DU
Deleted user
08:02 06.09.2010.

dobar prijedlog.smanjenje cijena i povecanje kvalitete dobro zvuci.

MA
matan91
18:33 06.09.2010.

Sigurno bi zvali na suradnju da im JAT nije u banani. Moš si mislit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije