Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europski sud

Slovenija mora isplatiti novac štedišama Ljubljanske banke!

'ljubljanska banka'
''
06.11.2012.
u 11:37

Sud je utvrdio odgovornom Republiku Sloveniju za povredu prava na mirno uživanje vlasništva

Europski sud za ljudska prava presudio da je Republika Slovenija odgovorna za povrat stare devizne štednje štedišama podružnica Ljubljanske banke izvan Republike Slovenije, a da je Republika Srbija odgovorna za povrat te vrste štednje štedišama Invest banke izvan Republike Srbije, objavila je Vlada na svojoj internetskoj stranici.

>>Kosor: Slovenci i dalje pokazuju mišiće, nek' se uključi Milanović

Europski sud za ljudska prava presudio je u predmetu protiv troje državljana BiH koji su pokrenuli postupak tražeći da Europski sud utvrdi odgovornost tuženih država (BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Makedonije) za neisplatu tzv. stare devizne štednje u podružnici Ljubljanske banke Sarajevo i Invest banke Tuzla dugi niz godina.

Sud je utvrdio odgovornom Republiku Sloveniju za povredu prava na mirno uživanje vlasništva i prava na učinkovito pravno sredstvo štedišama koji su svoju deviznu štednju položili u podružnice Ljubljanske banke izvan teritorija Slovenije te Srbiju za neisplatu devizne štednje položene u Invest banci izvan teritorija Srbije.

Obje države trebaju u roku od šest mjeseci od konačnosti ove presude omogućiti podnositeljima i svim drugim štedišama u istom položaju isplatu stare devizne štednje pod istim uvjetima kao što je omogućeno onima koji su imali staru deviznu štednju u podružnicama slovenskih banaka u Sloveniji, odnosno srpskim državljanima koji su imali štednju u poslovnicama srpskih banaka na području Srbije.

>> 'Slovenija se zbog Ljubljanske banke prikazuje kao kočničar EU'

Komentara 124

OB
-obrisani-
18:23 06.11.2012.

da CARINA

BO
boskovic
18:27 06.11.2012.

Banovina" Dok je bila SFRJ nije bilo problema te vrste problemi su nastali stvaranjem drzavica.Kad ce se rjesit granice i ko je kome duzan protec ce godine i godine i nakraju bit ce ko je jamijo jamijo

OB
-obrisani-
18:22 06.11.2012.

ZNAS ima tu malo vise...kad je bila sfrj ko je krao na granici sa traljavom austrijo.. sto se sada vidi opet..ko je bio na carini..ne ne, ne samo srbi..sto hrvati misle da su ih desetljecima opljackali kao moju mat i tisuce drughi ljudi koji su isli dalje iz te austrije kroz jos trjaljaviju slovenju..i tako su cijleu drzavu izgradlii.. to je ISTINA..a istina se neda skriti...sve se vraca-sve se..placa ja sam bas tako zajebani jugo-hrvat-svabo...EU man..yes we CAN and this AGAIN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije