Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodan kandit

Širokobriješki Mepas kupio osječki Kandit za 6 milijuna eura

kandit
20.05.2011.
u 17:16

Kandit grupu prošle je godine preuzelo Pipunićevo Žito, a o prodaji tvornice čokolade razmišljalo se od prvog dana

Širokobriješki Mepas u vlasništvu Mirka Grbešića za šest milijuna eura kupio je osječki Kandit za proizvodnju bombona i čokolade. Potpisi su već stavljeni na predugovor o prijenosu i preuzimanju poslovnih udjela u Kanditu, a o tome je u posljednjim minutama prije zatvaranja izvijestila i Zagrebačka burza.

- Kandit Premijer, odnosno Šećerana uz dvije farme, svinjogojsku Lipovača-Prkos i Novu mliječnu farmu Holstein, ostaju i dalje članice Kandit grupe jer su one vezane uz agrar i prehrambenu industriju. To je, uostalom, i naš core business. Na taj ćemo se način najbolje fokusirati na ono što znamo – rekao je Ilija Nedić, predsjednik uprave Kandit grupe koju je prošle godine preuzelo osječko Žito Marka Pipunića.

O prodaji osječke tvornice čokolade u Žitu se razmišljalo od prvoga dana i na tome se, kako potvrđuje Nedić, radilo, pa je ovo rezultat svega toga. Predugovorom o prijenosu i preuzimanju poslovnih udjela definirana je i socijalna klauzula kojom će se zaštiti postojeća radna mjesta. Inače, svoje udjele u Kanditu Grbešić je imao već ranije i to preko bjelovarskog Koestlina. Tada se špekuliralo kako se M. Grbešić iz osječke tvornice, navodno, povukao zbog orijentacije Osječana na proizvodnju šećera.

Inače, Mepas s Osijekom ima čvrste veze preko Saponije, čiji je vlasnik.

Komentara 35

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
17:47 20.05.2011.

šta ću sad. ode mi kandit u široki brijeg. a la!

OM
omer
19:31 20.05.2011.

Kakve to veze ima što je širokobriješka tvrtka kupila osječki Kandit, i do sada je oko 50% hrvatskih tvrtki u vlasništvu hercegovaca.

OB
-obrisani-
20:47 20.05.2011.

Kako se ne boje dana kad će trebat predat dušu Bogu? Malverzacije poduzetnika koji vrijede sve dok mogu prat novac a kad treba proizvest i rodat čista su provalija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije